Uzun zamandır kimin atanacağı netlik kazanmayan Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ilimizin tanınmış simalarından Hasan Erkan atandı.

Eğitimci,yazar ve şair kimliğiyle tanınan Hasan Erkan'ı www.karamangundem.com sitesi olarak kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.








Hasan Erkan Kimdir?
1968 yılında Karamanda doğdu.
İlkokulu Şehit İsmail Erez ilkokulunda okudu. Karaman imam-hatip lisesinde orta ve lise tahsilini yaptı. Üniversite öğrenimini Selçuk üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı.
Niğde ve Çankırı Türkçe öğretmenliği ve idarecilik görevlerinde bulundu.
Karaman İstiklal ilköğretim Okulunda Türkçe öğretmenliği, Karaman Anadolu Lisesinde ve Fen Lisesinde edebiyat öğretmenliği yaptı.
Kuruluşundan itibaren Eğitimciler Birliği Sendikası çeşitli görevlerde bulundu, Basın yayın sekreteri, Şube Sekreterliği görevlerini yürüttü, halen aynı sendikanın Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
 Karaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Görevi sırasında Milli Eğitim Bakanlığının şu programlarına katıldı.
A: Eğitim Yönetimi Semineri
B: Topyekûn Sivil Savunma Semineri 
C:İnceleme soruşturma ve ön inceleme işlemlerinde hukuksal yaklaşım tekniği semineri
D:Stratejik planlama ve yönetim semineri
E: Burs ve yurt hizmetleri semineri
F:İlköğretim ve ortaöğretim kurumları rehberlik programları semineri
G: Tören organizasyonları, protokol kuralları ve iletişim seminerleri
Milli Eğitim Bakanlığı, Karaman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce 1 kez aylıkla ödüllendirme ödülü ile5 kez takdir ile9 kez de teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.
Sanat ve edebiyat ile de uğraşan Hasan Erkan bu alandaki çalışmalarına ortaokul yıllarında başladı. Bu dönemde birçok şiir ve kompozisyon yarışmalarında il birincilikleri elde etti. Aynı yıllarında tiyatro ile de yakından ilgilendi. İlkyazı ve şiirleri Karamanda Uyanış Gazetesinde yayınlandı.
Üniversite öğrenimi sırasında bir grup arkadaşı ile SAYHA edebiyat dergisini yayınladı ve bu derginin yayın kurulunda yer aldı. Halen aynı dergide yazı ve şiirlerini yayınlamaya devam ediyor.
Sayha dergisinin yanı sıra, Altınoluk, Kadın Ve Aile Dergisinde yazı ve şiirleri yayınlandı.
Hasan Erkan 1990 yılında Türkiye Yazarlar Birliğine üye oldu. Aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği Karaman İl Temsilciğini yürütmekte olup, Şube oluşumu ile ilgili çalışmaları devam etmektedir.
2010 yılında genel merkezi İstanbul’da bulunan Dil ve Edebiyat Derneğinin Karaman Şubesine kurarak şube başkanlığı görevini üstlendi.

Hasan Erkan ayrıca Türkiye Beyazay Derneği kurucu yönetimde de yer almaktadır.
Türkçenin başkenti olma iddiasında olan Karaman’da gençlere tarih, kültür ve dil bilinci kazandırmak amacı ile Dil ve Edebiyat derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği aracılığıyla çeşitli kültürel etkinlikler düzenlemekte ve değişik platformlarda yazılar yazmaktadır.
Evli ve 2 çocuk babasıdır

www.hasanerkan.net