19 Ağustos 2011 günü saat:10.30 da gerçekleştirilen protokol imza törenine Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin ALTUN, İş Adamı Mehmet ÇAVAŞ, oğlu Abdullah ÇAVAŞ, İl Basın Hakla İlişkiler Müdür V. Mustafa ÖZDOĞRU Osmangazi Mahallesi Muhtarı  Ramazan KEPİR katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin ALTUN’un açılış konuşmasıyla başlayan törende ALTUN;” İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Osmangazi mahallesinde tahsis edilen 4109 m2 arsamıza değerli işadamımız Sayın Mehmet ÇAVAŞ Bey tarafından 21 derslikli bir okul  yaptıracaklardır. Değerli işadamımıza ve oğlu Abdullah ÇAVAŞ Bey’e Milli Eğitim camiası olarak teşekkür ediyorum. Umarım bu davranış diğer varlıklı işadamlarımıza da örnek teşkil eder”dedi.

Törende  konuşan Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN ise içinde bulunduğumuz Ramazan ayının bereketi , eğitimin ve okulun önemine vurgu yaparak; “içinde bulunduğumuz Ramazan ayı bolluk bereket ayıdır. Mübarek  ayda böyle bir güzellik yaşamamız bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Değerli  işadamımızın yaptığı davranış devlet millet işbirliğinin önemli bir göstergesidir. Bizlere düşen devletle milleti bir araya getirmektir. Nitekim bugün burada yaptığımız bu tören bunun en güzel göstergesidir. Eğitim bir milletin temel taşlarından biridir. Eğitime yapılan hiçbir yatırım boşa gitmez.Ben ilimizin varlıklı insanlarını eğitime yatırım konusunda hayır yarışına davet ediyorum . Mevlana şöyle diyor “Bir Mum Diğerini Tutuşturmakla Kendi Işığından Bir şey Kaybetmez”. Daha önceden de Osmangazi Mahallesine bir camii yaptırdığınızı biliyorum. Bu defada eğitime gösterdiğiniz  ilgi,alakadan ve İlimizin geleceğine yaptığınız yatırımdan  dolayı kutluyorum”dedi.

Abdullah ÇAVAŞ ise yapılacak olan okul hakkında  verdiği bilgide” İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Osmangazi Mahallesinde tahsis edilen 4109 m2 arsa üzerine 21 derslikli okul yaklaşık 630 öğrenciye eğitim verecek olup 12 ay gibi kısa bir sürede bitirme taahhüdünde bulunduk.Temel kazılarına bu günlerde başlıyoruz. Eğitime yaptığımız yardımın Karaman’ın geleceğine olumlu katkılar sağlayacağından dolayı mutluluk duyuyoruz. Umarım Karaman’lı  işadamlarımızda ilimizin geleceğine, eğitimine yardımda bizleri yalnız bırakmayacaklarını umuyorum”dedi.

Karaman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet ÇAVAŞ arasında p
rotokol imzalarının atılmasının ardından, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle tören sona erdi.