KARAMAN'da sıcaklığın 35 dereceyi ulaşması, hayvan barınağındaki köpekleri de etkiledi. Bakıcıları ise sıcaktan etkilenen köpekleri suyla serinletmeye çalıştı.
HAVA sıcaklık değerlerinin yükseldiği Karaman’da aşırı sıcaklar yüzünden insanlar kadar hayvanlarda etkilendi.
Karaman Merkez Urgan Mahallesinde bulunan ve çoğunluğu koruma altında tutulan sokak köpekleri olmak üzere yaklaşık 500 kadar hayvan için, Karaman Belediyesine ait Hayvan Barınağında sıcaklara karşı yetkililer de önlemlerini almaya başladı.
YAZ SICAKLARI İÇİN ÖNLEM ALINDI
Barınak görevlileri tarafından düzenli kontrolleri yapılan hayvanlar için bu sıcaklarda sağlık ve bakımları için önlemler de artırıldı.
Öğle saatlerinde il genelinde etkili olan sıcaklarla birlikte Hayvan Barınağında açık kafeslerde koruma altında tutulan sokak köpekleri içinde önlemler alınmaya başlandı. Belediye Hayvan Barınağı Veterineri Akif Kirişçi, aşırı sıcaklar yüzünden hayvanların yem ve su ihtiyaçlarının yanı sıra Temmuz ayı itibarı ile kontrollerinin daha da artırıldığını söyledi.
KÖPEKLER SERİNLETİLDİ
Barınak görevlileri tarafından sabah saatlerinden itibaren başlayan kavurucu sıcaklardan ve güneş ışığından etkilenen bazı hayvanlar içinde serinletme çalışmaları yapıldığı gözlendi. Su içtikleri su tekneleri sürekli olarak doldurularak soğutulan hayvanlar çoğu zaman barındıkları kulübelerin gölgeliklerinde de dinlenmeye çekildikleri gözlendi.