Sosyal, Toplumsal ve kültürel çalışmalarda 20 yılı aşkın süredir özellikle Türk toplumuna gönüllü çalışmalarda aktif rol alan Zeki Yavuz'a, Ede belediyesi tarafından Liyakat madalyası verildi.
 
Aslen Karaman Merkez’e Bağlı Başkışla köyünden olan ve 1980'de Hollanda'ya gelen,  Ede şehrinde Sosyal, Kültürel ve Toplumsal çalışmalarda 20 yıldan fazla süredir gönüllü hizmet veren hemşerimiz Zeki Yavuz(47), yaptığı bu hizmetlerinden dolayı Ede Belediye Başkan Yardımcısı Gerrie Ligtelijn tarafından Liyakat madalyasıyla onurlandırıldı.
 
Ede Belediye Başkan Yardımcısı Gerrie Ligtelijn, "Ede kentindeki Türk toplumu başta olmak üzere diğer milletlere mensup halkımıza faydalı ve başarılı çalışmalar yapmasından ötürü belediye olarak Zeki Yavuz'a liyakat madalyasını layık gördük. Bugüne kadar burada yaptığı başarılı çalışmalarını Türkiye'de de sürdürmesi temennisiyle, kendisine sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum." dedi.
 
Türkiye'ye dönüşümüzün arefesinde Ede belediyesi tarafindan böyle bir nişanın verilmesi kendisini çok onurlandırdığını söyleyen Zeki Yavuz, "Yıllarca toplumumuz ve Ede halkı için farklı çalışmalarda yer alarak, bir Türk bireyi olarak üzerime düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmeye çalıştım. Beni bu nişana layık gören ve beraber çalışma fırsatı bulduğum herkese teşekürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.
 
Ede kentindeki Fitam Vakfı'nın kurucularından olan ve uzun yıllar başkanlığını da yapan Zeki Yavuz, De Horst Yüksek Okulu Sosyal Akademi mezunu ve belediyenin refah bölümünde uzun yıllar görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Zeki Yavuz, bilgisayar sektöründe de 13 yıl çalıştı. Zeki Yavuz, 1 Temmuz itibariyle Türkiye’ye kesin dönüş yaptı.

 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
EDE / HOLLANDA