HİLAL UĞURLU: “ÇEVRE BİLİNCİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

Çevre Bilinci ve Geri Dönüşümün önemini anlatan ekip, Bilgilendirme Toplantılarına aralıksız olarak devam ediyor.

Yılmaz Babaoğlu İlköğretim Okulunda gerçekleşen Bilgilendirme Toplantısına Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu, Karaman Belediyesi Temizlik İşleri yetkilileri, Yunus Emre Kültür Vakfı İktisadi İşletmesi yetkilileri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 

Toplantıda ilk olarak konuşan Okul Müdürü Mehmet Tosuncu: “Okulumuz eğitime ilk başladığı yıllardan bu yana bütün öğrencilerimize; kendini yönetebilen, araştırma ve geliştirmeyi hedef haline getiren, mantıklı düşünen ve çevreye duyarlı olarak yetiştirmek için çabaladık. Bu amaçla “Geri Dönüşüm” konulu seminerin düzenlenmesinde emeği geçenleri tek tek kutlarım” dedi. 

Okul Müdürünün konuşmasının ardından sözü Hilal Uğurlu aldı. Uğurlu konuşmasında: “Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’yla birlikte Karamanımıza hizmet etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlerden ricam, evsel atıklar ile geri dönüşebilir atıkları kaynağında, yani evlerinizde ayrıştırmanızdır. Eğer her biriniz bilinçli şekilde atıkları ayrıştırırsanız hem çevremizi korumuş olursunuz, hem de gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmış olursunuz” dedi.

Bilgilendirme Toplantısını sunan Yunus Emre Kültür Vakfı Çevre Mühendisi Emre Eryiğit, Geri Dönüşümün hayatımızdaki önemini anlatarak öğrencilerin bu hususta duyarlı olmalarını ifade etti.