Karamanlı olup Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Sami Kaya’nın cenazesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ailesi ile Hitit Üniversitesi ailesini bir araya getirdi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yrd. Prof. Dr. Osman Eğri, Genel Sekreter Süleyman Akyol ve Genel Sekreter Yrd. Erdal Kanık, törenden önce KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret ederek, karşılıklı taziyelerini bildirdiler. 
Ziyaretin ardından Hitit Üniversitesi ve KMÜ personeli, Yeşil Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası törene birlikte katıldılar. İki otobüsle Çorum’dan gelen Hitit Üniversitesi personeli, vefat eden akademisyen arkadaşlarını son yolculuğuna KMÜ personeli ile birlikte uğurladı. 
Cenaze töreninin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesini gezen konuklar, KMÜ’deki üç yıllık gelişime hayran kaldıklarını belirttiler. 
Çorum’dan gelen konuklar, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in katıldığı ortamda sohbet etme olanağı buldular. Hitit Üniversitesi’nden gelen konukların kendilerini tanıtmalarının ardından Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan “Vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu vesileyle KMÜ’yü ziyaret etmekten mutluyuz” dedi. 
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Çorum gibi 600 km uzak Çorum’dan üniversite Rektörünün, akademik ve idari personelin gelmesinin çok duyarlı bir davranış olduğunu, vefa örneği olan bu yaklaşımı takdir ettiğini, bu vesileyle de Hitit Üniversitesinin değerli personelini KMÜ’de görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. 
KMÜ ve Hitit Üniversitesi’nin ortak etkinliklerde bir araya gelmeleri konusunda dileklerin belirtildiği ziyaret, samimi bir uğurlamanın ardından sona erdi.