Karaman Türk Ocakları Başkanı Yunus Turan Hocalı Katliamı ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.
Turan yapmış olduğu açıklamada; ''Tam yirmi bir yıl önce insanlık tarihinin sözde en medeni devirlerinin yaşandığı bir çağda; Hocalı ’da, bütün dünyanın görmezden geldiği bir katliam yaşandı.

Yirminci asrın en medeni toplumlarının sağır ve kör olduğu bir dönemdir.

1992 yılında, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece, kana susamış, insanlıktan çıkmış Ermeniler, Rus ordusunun destek ve himayesinde Hocalı ‘da bir katliama giriştiler. Uluslararası hukukta ismine “soykırım” denilen bu katliamda 613 kişi hunharca katledildi.

Hocalıdaki vahşetin bilançosu o kadar ağırdı ki; Bir gecede Hocalı `da 613 sivil vatandaş kurşunlanarak ve çeşitli işkencelere maruz kalarak öldürülmüştür. Resmi rakamlara göre o gece Hocalı` da öldürülenler arasında 106 kadın, 83 çocuk bulunuyordu. Sekiz aile tamamen yok edilmiştir. Yirmi beş çocuk hem annesini hem babasını kaybetmiştir. Yüz otuz çocuğun ya annesi ya da babası katliam sırasında öldürülmüştür. Elli altı kişi üzerinde büyük acımasızlıkla işkence uygulandığı tespit edilmiştir. Bundan başka 487 kişi yaralanmış, 1.275 kişi rehin alınmıştır. Yüz elli kişi ile ilgili bu gün bile herhangi bir bilgiye ulaşılamamaktadır.

Bütün bu yaşanılanlar dönemin önde gelen uluslararası basını tarafından dünya kamuoyuna duyurulmuş; Birleşmiş Milletler ve İslam Konferansı Örgütü gibi nüfuzlu uluslararası kurumlar ise yaşanan bu vahşet ve soykırım karşısında sessizliklerini bozmamışlardır.

Türk Ocakları Karaman Şubesi olarak Hocalı’ da kaybettiğimiz kardeşlerimizi rahmet ve saygıyla anarken, Azerbaycan’da yaşayan soydaşlarımızın acısına ortak olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz. Cenab-ı Hakk böyle acıları milletimize tekrar yaşatmasın.'' dedi.