Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda 11-12 Mart 2016 tarihleri arasında Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “IAAF Çocuk Atletizmi Semineri” yaklaşık 60 kursiyerin katılımı ile gerçekleşti.
Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda 2 gün boyunca devam eden seminerde kursiyerlere Madde Bağımlılığı ve Çocuklar konusunda Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Sporda çocuklara psikolojik yaklaşım konusun da Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda atletizm federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Perican Bayar ve Fair-Play konusun da ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyon Üyesi Haldun Domaç tarafından hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verildi.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
Seminerin ilk günü açılış programının ardından Yunuskent Futbol Sahasında kursiyerler seminer için seçilen pilot okul öğrencileri ile bir araya geldi. Federasyon görevlileri ve kursiyerler tarafından kurulan parkurlarda eğitim gören öğrenciler çeşitli oyunlarla hem eğlenmenin hem de öğrenmenin tadını çıkardılar. Faklı aşamalardan geçen öğrencilere uygulama sonun da IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz ve federasyon yetkilileri tarafından tişört, sertifika ve 1 milyon süper çocuk sloganlı buton hediye edildi.

VALİ MURAT KOCA’DAN SEMİNERE BÜYÜK İLGİ
Seminerin ilk gününden son gününe kadar bu önemli projeyi yakından takip eden ve 11 Mart Cuma günü gerçekleşen açılış programına katılan Vali Murat Koca, program sonunda yapılan plaket töreninin ardından kısa bir konuşma yaparak Karaman’ın atletizm yarışları için uygun olduğunu dile getirmiş ve Atletizm Federasyonundan Karaman’a atletizm yarışlarının verilebileceğini belirtmişti. Bu istek karşısında söz alan Federasyon temsilcisi Necdet Ayaz ise, tesisleri gördüğünü ve tesislerin durumunun çok iyi olduğunu belirterek, Karaman’a atletizm yarışlarının verilmesi konusunda Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’a ileteceğinin sözünü verdi.
Vali Murat Koca’nın seminere göstermiş olduğu ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirten IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, Atletizm Federasyonu üyeleri ile birlikte 12 Mart Cumartesi günü Vali Murat Kocaya nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette Ayaz federasyon çalışmaları hakkında Vali Murat Koca’ya bilgiler verdi. Ziyaretleri için Necdet Ayaz ve heyet üyelerine teşekkür eden Vali Murat Koca, heyete çalışmalarında başarılar diledi.
Vali Murat Koca tarafından verilen yemekte ise Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık Federasyon yetkililerini yalnız bırakmadı.

GEÇMİŞİNE DEĞER VERMEYENLER GELECEKLERİNE YÖN VEREMEZLER
Seminerin ikinci gününde moderatörlüğünü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyon Üyesi Haldun Domaç’ın yaptığı Eskimeyen Değerler bölümünde atletizm de bir birinden değerli başarılara imza atmış sporculardan Mehmet Terzi, Semra Aksu, İsmail Akçay, Turgut Gür, Mehmet Tümkan, Mehmet Akgün, Mehmet Ay ve Mehmet Yurdadön kursiyerlerle bir araya geldi. Eskimeyen değerlerin özgeçmişleri tek tek yansıda gösterildi ve konuşmalarını yapmaları için kürsüye davet edildi. Konuşmalarından sonra Atletizm Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ödülleri ve hediyeleri sunuldu. Atletizmin eskimeyen değerleri, IAAF Çocuk Atletizmi projesine dahil edilerek uygulanan bu uygulamadan dolayı çok mutlu olduklarını ve onur duyduklarını belirterek;” Eskimeyen değerlere değer verenlere bizler de teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
İki gün boyunca dolu dolu geçen program, kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve günün anısına çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.