Karaman’ın geleceğini etkileyecek en önemli projelerden birisi olan İbrala Barajı İçme Suyu ve Terfi Projesi çalışmaları yoğun bir şekilde sürerken, projenin kısa zamanda tamamlanarak Karaman’a çok daha sağlıklı, temiz ve tatlı su verileceği öğrenildi. 
Karaman’ın en az 50 yıl boyunca içme suyu problemini ortadan kaldıracak İbrala Barajı İçme Suyu ve Terfi Projesinde çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.

Baraj inşaatının tamamlanıp, su tutmaya başlamasıyla birlikte içme suyunu Karaman’a aktaracak 1 metre çapındaki özel borular, büyük bir titizlikle yerin 3 metre altına döşeniyor. İbrala Barajı’ndan başlayıp Elmaşehir Mahallesi 1. Toki konutlarına kadar uzanan 20 km’lik mesafenin büyük bir kısmına taşıma boruları döşendi. İçme suyu tesisleri proje yapımı çalışmaları da tamamlanma aşamasında. Proje hizmete girdiğinde; günlük 84 bin metreküp arıtılmış su, şehrin uzun vadeli su ihtiyacını İbrala Barajı’ndan karşılayacak.

Avrupa Standartlarında İçme Suyu Şebekesi
Bir yandan Devlet Su İşleri’ne bağlı ekipler, İbrala Barajı’ndan gelen hattı döşerken, diğer yandan belediye ekipleri de şehir içindeki şebeke sistemini baştan aşağı yeniliyor. Yol yapım çalışmaları sırasında alt yapıyı da gözden geçiren ekipler; ömrünü tamamlamış, ihtiyaca cevap vermeyen içme suyu şebeke borularını yenileriyle değiştiriyor. Şu anda kullanılmakta olan koruge boru yerine sağlıklı ve dayanıklı, Avrupa standartlarında Polietilen boru ile şehir içi dağıtımı yapılacak

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu: “Karamanımızın içme suyu ihtiyacını karşılayan mevcut şebekeler, yaklaşık 40 yıl önce yapılmıştır. Başta nüfusun büyümesi ile bu şebekeler ihtiyaçları güçlükle karşılar hale gelmiştir. DSİ ile birlikte yürütmüş olduğumuz içme suyu projemiz tamamlandığın da Karamanlı vatandaşlarımız en az 50 yıl içme suyu konusunda hiçbir sorun yaşamayacaklardır” dedi.

“Karaman Halkı Her şeyin En İyisine Layık”
Açıklamasına devam eden Başkan Kamil Uğurlu: ”Gelecek nesillerimizin sağlıklı mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için Karaman Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. Şehircilik anlamında her alanda var gücümüzle, her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çünkü Karaman halkı her şeyin en iyisine layık” dedi.