AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında “Philosofriends- Great Thoughts Without Borders” (Filozoflar ve Ortak Düşünürler) adlı projenin Norveç ve Belçika proje ekipleri, projenin Türkiye ortağı Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Üney eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret ettiler.

İlk toplantısı Norveç ve Türkiye’nin katılımı ile Belçika’da yapılan proje ile kültürleri tanıma ve kültürel çeşitliliği artırmaya yönelik çalışmalarla katılımcılar; izlenimlerini ve fikirlerini paylaşmak üzere toplantı için ikinci kez ilimize geldiler.

Ziyarette, büyük düşünürleri ve filozofları konu edinen proje ile ilgili çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na bilgiler verildi. Bu çalışmalar sayesinde projenin yabancı ortaklarına, ülkemizin değerlerinden Mevlana ve Yunus Emre’nin fikirleri ve hayatları hakkında bilgilendirmelerde bulunularak filozofların dünya barışına katkısı ortaya konulmuş, gençler bu düşüncelerden haberdar edilmiş oldu.

Proje çalışmalardan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İl Müdürü Sultanoğlu, değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak ve kültürel yakınlaşmayı sağlamak açısından projenin önemine dikkat çekerek proje ekibine başarılar diledi.