İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Öcal ve Oğuzhan Karataş, Gazetimizi ziyarette ettiler
Ziyarette Öcal ve Karataş, cemiyet faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Öcal ve Karataş, Karaman’da üniversite öğrencilerine yönelik barınma hizmeti başladığını belirttiler.

Ziyarette yaptıkları açıklamada Karaman Şubesi olarak Kirişci Mahallesi 43. sokaktaki(eski Tuğra öğrenci yurdu) yurt binasında  100 üniversiteli erkek öğrencisine ve 30 ünversieteli kız öğrenci içinde konuk evinde barınma sağlayacaklarını ifade ettiler.
Açıklamanın devamında;''1951 yılından bugüne tüm ülke genelinde lise ve üniversite öğrencilerine yurt hizmeti vermekte olan İlim Yayma Cemiyeti’nin Karaman Şubesi 2014 yılında açılmış,  2015 – 2016 öğretim yılında da kız ve erkek öğrenci konukevleriyle barınma hizmeti vermeye başlamıştır. Karaman Oğlu Mehmet Bey Üniversitesini kazanıp ilimize gelen  ve barınma ihtiyacı olan öğrencilerin şube ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. 
İlim Yayma Cemiyeti; Hiçbir siyasi partiye, hiçbir cemaate bağlı olmayan yönü, geniş vizyonu ve misyonu ile gençliğin donanımlı yetişmesine katkı sağlamayı, milli ve manevi değerlere sahip çıkmayı ve nesillere hizmet edebilmeyi gaye edinmiş bir sivil toplum örgütüdür. İlim Yayma Cemiyeti nadide bir kuruluş olarak, toplumun tüm kesimini kucaklamakta ve kamu yararına yaptığı hizmetlerini devam ettirmektedir.
İlim Yayma Cemiyeti Karaman şubesi, aynı zamanda üniversiteyi yeni kazanmış ya da okumakta olan Karaman’lı öğrencilerin diğer illerdeki yurt ve barınma ihtiyaçlarını da karşılamayı hedefliyor. Tüm Türkiye genelindeki yurtları ve konukevleri bulunan İlim yayma cemiyetinin yurtlarını internet sayfasından takip edip Karaman şube ile irtibata geçilerek iletişim sağlanabilmekte. 
Barınma başvuruları İlim yayma Cemiyeti Karaman Şubesiyle iletişime geçerek yapılabilir. Şubeye Mansurdede mah. 78. Sokak No:7/B (Dik basan Camii Karşısı) , 0545 7710851 numaralı telefon yada [email protected] adresinden ulaşılabilmektedir,''dendi.