Karaman'da yaşanan menfur olaylar ile ilgili yerel basına atfedilen "örtbas" iddalarına cevaben şunları söyleyebiliriz;
1- İnternet Medyası ve Yazarları Derneği (İNTERMED)üyesi kuruluşlarımız olayı suçlama konusunda yapılan sorgulamalar bittikten sonra bir kaynak tarafından öğrenmiştir. Sorguya ait olduğu iddia edilen başılıksız, logosuz yazıcıdan çıktı alınmış kağıtların bir bölümünden cep telefonu ile çekilmiş olduğunu düşündüğümüz resimler vasıtası ile öğrenmiştir. İfade olduğu iddia edilen bu resimler haberci için hem doğruluğu açısından hem de içeriği açısından sorgulanması gereken bilgilerdir. Bu ve benzeri konularda hassasiyet göstermemiz çok normaldir.

2- Sosyal medya üzerinden bizleri eleştiren kişiler ile ilgili aynı hassasiyeti gösterdiğimiz bir gerçektir. Bir çok kişi için farklı konularda "dedikodu" diyerek göz ardı ettiğimiz, ilgili iddiaları doğrulayamadığımız ve  veya haber yapıldığı zaman kimseye herhangi bir katkısı olmayacak konuları görmezden geldiğimiz doğrudur. Sadece en yüksek okuma oranını yakalayacağız kaygısını herşeyin üstünde tutmadığımız için haber yapmadığımız bir çok konu mevcuttur.

3- Yapılan şikayeti değerlendiren emniyet mensuplarınca yapılan işlemler ve bir savcı tarafından takip edilen sorgulama aşamasında olan iddialar haber yapılmadı "örtbas" var şeklinde yaygara yapmak aklı selim ile izah edilemez.

4- Sosyal medya üzerinde sorumsuzca paylaşım yapan kişiler, sadece okul ismi ve isminin baş harflerinin açıklanması ile söz konusu fiile maruz kalan genç kız kardeşimizin ve ailesinin ne kadar zor durumda kaldığının farkındamıdırlar. Bu fiili gerçekleştirildiği iddia edilen kişinin "ailesi ve çocuklarının" hiç bir suçunun olmadığının farkındamıdırlar. Konunun muhataplarının içinde kaldığı zor durum tarafımızdan gözlenmektedir. İNTERMED üyesi yayın kuruluşları bu hassasiyeti dikkate almak zorundadır.

5- Söz konusu ididanın muhatabı sorgulanmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmasından sınra Valimiz Murat Koca'nın oluru ile açığa alınmıştır. Malum konu ile ilgili yapılan haberlerin Karaman'ı ülke kamuoyu önünde küçük düşürdüğünün farkındayız. Ortaya çıkan algı Karaman'ı olumsuz fiiller ile birlikte konumlandırmaktadır. Bizim bu meselenenin Karaman imajının üzerine yapışmaması için sarfettiğimiz çaba, yukarıdaki ifadelerden de anlaşılacağı üzere hiç bir şekilde suçlunun ceza almasına engel degildir. Basın kurumları üzerinden örtbas ithamları komik kalmaktadır.

6- Malesef ülkemizde şuan bile bir çok şehirde benzer suçlar işlenmekte ve bu suçları işleyenler er yada geç ceza çekmektedirler. Bu suçlar sadece Karaman'da işleniyormuş algısını yaratanlar ve kişisel manada siyasi mağlubiyetleri için bu mesele üzerinden "algı operasyonu" ile hesaplaşmaya gidenleri aklı selime davet ediyoruz.

7- Mesele bir siyasi partinin meselesi değil bütün Karaman'ın meselesidir. Karamanda ki bütün sivil toplum kuruluşlarını, kanaat önderlerini, ilgilileri, yetkilileri yaşanan ve iddia edilen suçlara karşı tepkilerini ifade etmeye, gelecekte bu ve benzeri suçların işlenmeden önce önüne geçilebilmesi için çözümler üretmeye davet ediyoruz. Sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, ilgililer, yetkililer tarafından yapılan açıklamaların kamuoyu vicdanında deger bulacağını düşünüyoruz. Söz konusu açıklamalar yayın kuruluşlarımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.

8- Öncelikle bu ve benzeri suçları işleyenlerin kamu vicdanını da rahatlatacak en yüksek cezayı almalarını temmenni ediyoruz. Sonuç olarak hafta sonu, resmi mesai dışında kaldığı için doğrulayamadığımız ve ayrıca soruşturma aşamasını hukuk kuralları çerçevesinde  takip ettiğimiz iddialar ile ilgili tedbirli davranmamız ve Karaman ile ilgili bir takım hassasiyetleri dikkate almamız "örtbas" olarak nitelendirilemez. Söz konusu haberi ilk olarak paylaşmamızın soruşturmaya herhangi bir katkısının olmayacağı bilinmektedir. İNTERMED üyesi kuruluşlar Karaman'ın imajını zedeleyen, algı operasyonlarına çanak tutan, olumsuzluk ve kötülük kültürü üzerinden beslenen, hesap gören haberleri ilk paylaşan yayın kurumu olmayacaktır. 
Kamuoyuna sağılarımla arz ederim.
Mustafa Kurşun
İNTERMED Başkanı