Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli'nin Mesajı :

   “Fetih ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul’un Fethi için Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) de ‘O’nu Fetheden ne büyük kumandan, O’nu fethedenler ne büyük asker’ şeklinde önemsemiş, müjdelemiş ve övmüştür.
 İstanbul’un fethiyle bu güzel şehir bir barış adası, bir uygarlık merkezi, bir mutluluk beldesi olmuştur.
Bundan tam 559 yıl önce atalarımız tarafından fethedilen İstanbul, Türk yönetimi altında farklı dinlerden, farklı dillerden, farklı etnik kökenlerden insanların barış içinde yaşadığı, kültürler arasındaki bu müstesna diyalog neticesinde dünyaya örnek teşkil edecek bir toplum modelinin, bir arada yaşama tecrübesinin yaşandığı bir merkez olmuştur.
   
Bu düşüncelerle İstanbul’un fethinin mimarı, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmed’i, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in  Mesajı; 

     “  Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına vesile olan İstanbul'un fethi elbette ki Türk tarihi ve Türk milleti için olduğu kadar dünya tarihi ve tüm insanlık için de önemli bir tarihi olaydır. Tüm İslam âlemi için büyük bir önem taşıyan İstanbul, Hz. Peygamber'in Hadis-i Şerifindeki övgüsüne nail olabilmek için defalarca kuşatılmış, fakat İstanbul'un fethi şanlı Türk ordusu ve onun şanlı kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerine nasip olmuştur. Fatih Sultan Mehmet Han'ın genç yaşta kazanmış olduğu bu zafer çağ açıp, çağ kapatmış ve tarihin akışına yön vermiş ve çok zor şartlar altında kazanılan bu zaferle Türkün gücü ve zekâsı bir kez daha tüm dünyaya kanıtlanmıştır.
      İstanbul, Türk-İslam medeniyetinin dünyaya açılan bir kapısı olmuştur. İstanbul merkezdir. Türk’ün büyük medeniyet olarak dünyaya boy gösterdiği yerdir. İstanbul, her zaman böyle olacaktır. Bu sebepledir ki, Peygamber Efendimiz “O’nu fetheden ne büyük kumandan, O’nu fethedenler ne büyük asker” şeklinde İstanbul’un fethini önemsemiş, müjdelemiş ve övmüştür. 
    Âlemlerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in övgüsüne mazhar olan İstanbul’un Fethi’nin 559. yıldönümünü kutluyor, dünya kentini bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmed Han olmak üzere, tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”


Ak Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk ANKARALI'nın Mesajı :

İstanbul`un Fethi`nin 559. Yıl Dönümü’nü, milletçe büyük bir gururla kutluyoruz. Üstün dehasıyla, genç yaşta İstanbul’u fetheden büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han, fetihten sonra gösterdiği adalet ve hoşgörüyle de tarihteki eşsiz yerini almıştır. 29 Mayıs 1453’te gemilerin karadan yürütülmesi ile gerçekleşen, çağ kapatıp çağ açan büyük fethin yıl dönümünü kutlarken, Peygamber Efendimiz’in övgüsüne mazhar olan büyük komutan ve onun kahraman askerlerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. 

     Bugün ülkemizin modern vitrini olarak dünyaya açılan penceresi olan, Avrupa’ya kültür başkentliği yapan güzel İstanbulumuz, doğu ile batı arasında köprü olma vazifesini sürdürmektedir. Bu konuda bizlere düşen vazife; tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, İstanbul’u bir bilim ve kültür merkezi haline getirmektir.

    Bu vesile ile, dünya kenti İstanbul’u bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.