Türkiye'yi 3 büyük eyalete bölerek yeniden FETÖ örgütünü diriltmeyi hedefleyen mahrem imamlardan 1013 önemli isim gözaltına alındı. Peki bu mahrem imamlar nedir? FETÖ'nün hangi kirli eylemlerini yerine getirir. Bu soruları Erzurum' da faaliyet gösteren Gülen Vakfı'nın eski müdürü ve örgütün eski imamlarından Ümit Akdemir'e sorduk. İşte 10 soruda FETÖ'nün mahrem imamlar gerçeği…

MAHREM İMAMLARIN DİĞER ADI HUSUSİLERDİR

- Mahrem imam nedir?

Adı üzerinde gizli ve saklı bir örgütlenme. Hususiler ve eminler olarak da geçer. Mahrem imamlar FETÖ örgütünün içinde önemli bürokratlardan sorumlu imamlardır. Bunlar asker, polis, MİT, yargı kaymakam ve validir.

ÖRGÜT İÇERİSİNDE FARKLI BİR HİYERARŞİSİ VARDIR

- Örgütlenme yapısı nasıldır?

FETÖ içerisinde ayrı bir yapıdır. Örgütün diğer şematik yapısına benzerlik gösterir. Örgütün içerisinde ayrı bir hiyerarşisi vardır. Her kurumun ayrı bir imamı vardır. Askerin polis ile bir alakası yoktur. Birbirlerini tanımazlar. Bu yapılanma 4 gruba ayrılır. Okullar imamı… Okullara eleman yerleştirme imamı... Yeni memuriyete başlayanların imamı… Rütbeliler ve üst düzey memurlar imamı…

- Mahrem imamların sayıları ne kadardır?

Sayıları tam olarak bilinmemekle birlikte 6 bin ile 8 bin arasında olduğu tahmin edilmektedir. Üst düzey mahrem imamdan aldığım bilgi 6 bin olduğu yönündedir. 2015'te bu sayı 8 bine çıkmış olabilir.

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN İLE HER AY GÖRÜŞÜRLER

- Mahrem imamlar kimlere bağlı olarak nasıl çalışırlar?

Mahrem imamların ana omurgası her birim için 300'er kişidir. Bu büyük abiler hüve (hücre) yapılanmalarının imamlarıdır. Bu hüve imamlarının Türkiye geneli 5 bölge imamı (Adil Öksüz, Kemal Batmaz) gibi ve 13 eyalet imamı vardır. Bölge imamları teröristbaşı Gülen ile ortalama her ay görüşmektedirler. Zaman zaman mahrem imamları Gülen ile yılda 3-4 defa görüşürler.

GÜLEN MAHREM İMAMLARLA ÖZEL ODALARDA GÖRÜŞÜR

- Teröristbaşı Gülen ile mahrem imamlar nasıl görüşür?

Teröristbaşı Gülen'in yaşadığı bütün binalarda gizli giriş kapısı ve gizli hücre odaları vardır. Bu hücre odalarına gelen mahrem imamlar Gülen ile özel görüşme yaparlar. Mahrem imamların bu görüşmelerden diğer FETÖ üyelerinin kesinlikle haberi olmaz. Örgütteki pozisyonu ne olursa olsun mahrem imam ile Gülen arasındaki görüşme tamamen gizli yapılır.

HAFTALIKLARI 25 BİN LİRA

- Mahrem imamların finansman giderleri nasıl sağlanıyor?

Birçoğu çeşitli kurumlarda maaşlı elemandır. Ancak bunların her türlü gideri örgüt tarafından karşılanır. 25 bin lira haftalık alan mahrem imamlar vardır. Ayrıca rüşvet, içki, kadınlarla ilişkiler bu adı geçen mahrem imamlara FETÖ tarafından serbest bırakılmıştır. FETÖ bir sohbetinde "bütün günahlarınıza kefil oluyorum" dediği kişiler mahrem imamlardır.

MAHREM İMAMLARIN BAŞINDA MUSTAFA ÖZCAN VARDI

- Mahrem imamların Türkiye imamı kim?

Bir dönem mahrem imamların baş imamlık görevini FETÖ örgütünün elebaşlarından Mustafa Özcan yürütüyordu. Daha sonra bu görev 15 Temmuz darbesinin imamı olarak bilinen Adil Öksüz'e verildi. Adil Öksüz'ün yanında 4 kişilik bir heyetin mahrem imamlar yapılanmasını yönettiği biliniyor.

MAHREM İMAMLARIN VERECEĞİ İFADELER ÇOK ÖNEMLİ

- 26 Nisan operasyonunda bini aşkın mahrem imam gözaltına alındı. Bu operasyonun anlamı nedir? Örgütün bu hücresi nasıl deşifre oldu?

MİT'in yeni çalışmasında deşifre olduğu anlaşılıyor. Bu çalışma uzun bir süredir yürütülüyordu. Zaten Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yaptığı açıklamalarda bu operasyonun sinyallerini görebilirsiniz. Bu operasyonlar mahrem imamların vereceği ifadelere göre daha da değişleyeceğini söyleyebiliriz?

3 BİN MAHREM İMAM YURTDIŞINA KAÇTI

- Dışarıda hala mahrem imamlar var mı?

Bunların toplamının 6 bin civarında olduğunu söyleyebiliriz. Bunun 3 bini yurtdışına kaçtı. Yaklaşık 2 bine yakın kişi deşifre oldu ve gözaltına alındı. Bin civarında mahrem imamın da tespit edilmek üzere olduğunu ve yurtdışına kaçış hazırlıkları yaptığını söyleyebiliriz.

BU OPERASYON ÖLDÜRÜCÜ DARBE OLDU

- Bu operasyon ne anlama geliyor?

Bence FETÖ de bu kadar büyük bir operasyon beklemiyordu. Bence bu savcının yaptığı operasyonu diğer yargı üyelerinin de örnek alması gerekir. Çok titiz ve gizli bir çalışma yürütülmüş. Bu FETÖ'nün Türkiye ayağı için öldürücü bir darbe olduğunu düşünüyorum.

YENİDEN ÖRGÜTÜ DİRİLTMEYİ PLANLIYORLARDI

- Bu mahrem imamların bir hazırlık içerisinde olduğunu düşünüyor musunuz?

Yeni bir yapılanmadan bahsediliyordu. Türkiye'yi 3'e bölmüşler. Deşifre olmayan isimleri kullanarak örgütün yeniden toparlanma sürecine girmesi hedefleniyordu. Amaç ise yeniden örgütün ayağa kaldırmaktı. 21 gazetecinin serbest bırakılma girişimi gibi şok eylemler yapmayı planlıyorlardı. Bu operasyon FETÖ'nün son planını da suya düşürmüş oldu.