13 Ocak 2016 Çarşamba günü saat 09.00’da açılışı yapılan çalıştaya Vali Murat Koca, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik,İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

İl Mili Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayın birinci oturumunda "İş Dünyasının İhtiyaç Duyduğu İş Gücü Niteliğinin Yükseltilmesi ve Paydaşlardan Beklentiler" konulu oturumda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Karaman İşkur İl Müdürü Kenan Ateş konuşmacı olarak yer aldı.

Öğleden sonra saat 13.30’da başlayan "İşletmelerde Beceri Eğitimi ve Mezuniyet Sonrası İstihdam" konulu oturumda ise KMÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Köklü, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Halil İbrahim İncekara, Musiad Karaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Musa Akgül ve Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çelik Konuşmacı olarak yer aldı.

Çalıştay, sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi.