Yurdumuzun işgale uğradığı felaket günlerinde hazırlanan, Anadolu'da tutuşan heyecanı koruyacak, vatan sevgisini ve inancı canlı tutacak bir marşın hazırlanması düşüncesiyle Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilerek 12 Mart 1921'de resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İstiklal Marşımızın 91. yıldönümü kutlamaları ilimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda Piri Reis Kültür Merkezinde Karaman Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirildi.
İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma” programına Valimiz Sayın Süleyman KAHRAMAN, Garnizon Komutanı Selçuk BOZ, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri GÖKMEN, Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Müftüsü Nuri DEGİRMENCİ, Cumhuriyet Savcısı Mehmet İLHAN, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, Daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konferans salonunda yapılan kutlamalar Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Karaman Anadolu Lisesi  Edebiyat Öğretmeni Emine arzu Toklu yaptı.  Protokol konuşmalarının ardından slâyt eşliğinde istiklal Marşı ve Mehmet Akif ile ilgili konuşmalar yapıldı. “Bülbül” adlı şiirin okunması ve “İstiklal Marşı Oratoryosu ile program sona erdi.