Karaman'da Oduncular Sitesi'nde, 3 iş yerindeki kereste ve odunların tutuşmasıyla çıkan büyük yangın, güçlükle kontrol altına alındı.

Karaman Merkezdeki tüm itfaiye ekiplerininin yanı sıra Kazımkarabekir ilçesinden, Konya ilinden birer tane, Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ve Silifke'den gelen itfaiye helikopterler yangına müdahale etti. En az 8 sefer yapan helikopter Fisandun Barajından aldığı suyu yangın yerine boşaltırken yakıt ikmalini Kemal Kaynaş Stadyumunda yaptı.


VALİ KOCA YANGIN YERİNDE KRİZİ YÖNETTİ
Karaman Valisi Murat Koca, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez yangın yerinde yetkililerden bilgi alarak, görevlilere talimatlar verdi. Vatandaşların yangına geç müdaha edildi tepkisinden dolayı Vali Murat Koca, 112 Başhekimi Fatih Rüştü Delen'den yangınla ilgili ihbar ve ekiplerin intikal saatlerinin raporlarını istedi. Yangın yerinde 4 dakika gibi kısa sürede intikal edilerek müdahale edildiği belgelerde de görüldü.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Hamidiye Mahallesi Oduncular Sitesi'nde, Ali Koçak'a ait odun ve kömür deposunda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın itfaiye helikopterin de desteğiyle saat 19.20 gibi söndürülerek soğutma çalışmaları başlatıldı.


Ekiplerin 4 saati aşkın süren çabasının ardından kontrol altına alınan yangında, 3 iş yerinin zarar gördüğü bildirildi.