Türkiye İzcilik Federasyonunun 22-26 Nisan tarihleri arasında Çanakkale Kocadere mevkiisinde yapacağı ve Türkiye genelinden 6.000 İzcinin katılacağı Milli Bilinç Kampına İlimizi temsilen Karaman İzcilik İl Temsilcimiz F.Nilgün Kuşcu önderliğinde 150 izci ve Lider temsil edeceklerdir.

​Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde törenle uğurlanan izcilerimiz ''DEDECİĞİM BEN GELDİM'' sloganıyla Milli Bilinç Kampında İlimizi temsil edeceklerdir.

Kocadere mevkiisinde yapılacak olan kampta izcilerimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılacaklardır ve şehitlik ziyaretlerini yapacaklardır.

​25 nisan sabahı tıpkı Dedeleri gibi sabah ezanında mehter marşıyla kalkıp enveriye kabalalarını Dedeciğim Ben Geldim yeleklerini giyip,kırık bulgur çorbalarını içecek ve saçlarına kına yakılacaktır.

İzcilerimiz diğer gün faaliyetlerinde ise dedelerinin çarpıştığı cephelerde nöbet tutacak ve maneviyatı yüksek topraklara teşekkür edeceklerdir.

Karaman İl Temsilcimiz F.Nilgün Kuşcu, böyle büyük ve anlamlı organizasyonda desteklerini esirgemeyen başta Karaman Gençklik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran ve emeği geçen herkese teşekkür etti.