Belediye Başkanı Uğurlu, sert ifadelerin yer aldığı açıklamasında: “Şimdiye kadar sadece birşeyler söylemek adına yaptığı tatsız, tutarsız, ve anlamsız açıklamalarına birini daha eklemiştir. Önemsizdir fakat son beyanatın bir yerinde ortaya attığı seviyesiz bir iddia bu açıklamayı zorunlu hale getirmiştir.” dedi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, anlamsız açıklamalar serisine devam ediyor. İmar Planımızla ilgili yaptığı açıklama, kendisi ve partisi adına tam bir şansızlık olmuştur.
Ortalama bilgiye sahip bir insan bile, Karaman imar planı hazırlanırken, teknik şartnameden itibaren bütün ilgili STK’ların sürece dahil edildiklerini bilmektedir. Şartname, ilgili STK’lar, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri ve Harita Mühendisleri Odalarının tashihi ve onayından geçirilmiştir. İmar Planının bütün aşamalarında Mimarlar Odası tamamen devrede tutulmuştur. Yönlendirmeleri dikkate alınmıştır. Ayrıca Plânı Meclise sevkeden 5 kişilik komisyonun iki üyesi muhalefettendir ve bir üye CHP’lidir. Plânın her kademesi onların kontrolünde gelişmiştir. Ayrıca 5 ayrı toplantıyla ilgili bütün kesimler bilgilendirilmiştir.

Bütün bunlardan sonra söz konusu Planın ilanı henüz yapılmamıştır ve bir ay süreyle bütün Karaman’lıların eleştirilerine açık tutulacak, herkesin düşüncesi alınacaktır. Ay başından itibaren Belediye’de askıdadır.
Süreç böyle işlerken Ana Muhalefet İl Başkanının gazetelerdeki açıklaması sadece koyu bir cahillik olarak adlandırılabilir. CHP İl Başkanı bu konuları bilmek zorundadır. Ahmet Ertuğrul ayak üstü, ileri-geri ve ciddiyetten uzak bu açıklamaları yaparken, bunların sadece kendisine ait ilkel fikirler olduğunu açıklamalıdır. Yoksa ana muhalefet partisini biz daha ciddi ve tutarlı biliyor ve ona göre değerlendiriyoruz.

Sadece gazetelerde bir resim ve iki sütunla yer almak adına geliştirilen bu saçma- sapan iddialardan biri de planın birileri kollanarak hazırlandığıdır. Gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bu iddiaların değerlendirmesini yasal haklarımızı saklı tutarak kamuoyunun takdirine bırakıyorum.


Başkan Uğurlu açıklamasının sonunda “Allah aşkına, ana muhalefet bir ilde kendisini temsil edecek daha ciddi bir isim bulamaz mıydı? Bunlar gerçekten, en kolay meslek olan muhalefetliği bile beceremiyorlar. Sizden takdir beklemiyoruz. Ama hiç olmazsa ettiğiniz sözlerde ve iddialarda biraz tutarlı olun.” dedi.