Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinin “Finansal Analizleri” konulu  değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya idari ve mali hizmetler başkanı Hüseyin Karasüleymanlıoğlu, kamu hastanelerinde görev yapan idareciler ile sekreterlik bünyesindeki sorumlular katıldı. 

Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu yaptığı açılış konuşmasında ülkemizin sıkıntılı günler geçirdiğini, son zamanlarda şehit olan sağlık çalışanlarına, asker ve polislere ülke olarak çok üzüldüklerini belirterek en kısa zamanda bu karışıklığın bitmesi temennisinde bulundu. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve milletimize sabırlar diledi.

Doğuda görev yapan tüm kamu görevlileri, orada yaşayan sivil halkımız bu kadar stres ve zor koşullarda görev yaparken bizlerin batıda daha hassas ve gayretli çalışmamızın zorunlu olduğunu dile getiren Dr. Ayhan Erenoğlu “ gün sağduyulu olma günüdür. Hepimizin daha duyarlı olması gerekiyor. Çalışma şevkimizin artması, kurumlarımızın daha çok sahiplenilmesi gerekiyor.   Sağlık tesislerimizi ve tesislerimizde kullandığımız cihazların,  malzemelerin bizlere emanet edildiğini unutmayalım. Emanete kendi malımızdan daha çok sahip çıkalım, koruyalım, dikkatli kullanalım. Sizlerin idareci ve sorumlu olarak kurumlarımızda bu bilinci oluşturmanız öncelikli göreviniz” şeklinde konuştu.

Birliğe bağlı sağlık tesislerinde gelir gider dengelerinin çok iyi ayarlanması gerektiğine de dikkat çeken Genel Sekreter her zaman söylediği gibi yine israftan ve gereksiz giderlerden kaçınılması konusunda salondakilere hatırlatma yaptı. Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Verimlilik İzlem, Ölçme ve Değerlendirme Birimsorumlusu Batur Kapıdaş tarafından kurumların finansal analizlerini içeren sunum yapıldı. Sunumda kurumların gelir gider durumları, dikkat edilmesi gereken mali hususlar anlatıldı.Değerlendirme toplantısı kurumların Temmuz ve Ağustos ayına ait verilerin değerlendirilmesi ile devam etti.