Konya-Ankara arasında hizmet verecek olan yüksek hızlı tren saatleriyle eş zamanlı olan DMU SET Karaman-Konya seferlerinin başlamasına binaen bir tanıtım yolculuğu gerçekleştirildi.  Yolculuğa Valimiz Sn. Süleyman Kahraman, Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Adlî Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Öztunç katıldı.  Basın mensuplarının ve vatandaşların da katıldığı yolculuk Karaman Tren Garı’ndan saat 10.10’da başladı ve yaklaşık 1 saat sürdü. 134 yolcu kapasitesi olan ve 140 km hız yapabilen, akıllı sistemle çalışan DMU SET’te konforun yanı sıra ihtiyaçlar da düşünülmüş ve engelli vatandaşlarımız içinde iki adet rampa yapılmış.

Y
olculuk sırasında vatandaşlarla sohbet eden Vali Kahraman ve beraberindekiler, gerek DMU SET’in konforundan ve vatandaşların DMU SET’e gösterdikleri ilgiden oldukça memnun kaldı.  Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün,  yüksek hızlı trenin ve DMU Set seferlerinin bölgenin gelişmesinde önemli bir adım olduğuna değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “DMU SET seferlerinin başlaması ilimiz açısından çok önemli.  Ankara artık Karaman’a daha yakın olacak. Bu hizmetin ilimizin ekonomik ve sosyal potansiyeline de ciddi katkısı olacaktır. Milletvekilimiz, belediye başkanımız ve valimiz ve buradaki herkes bunun sevincini yaşıyor.”

Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise yaptığı açıklamada, Avrupa’dan gelen hemşerilerimizin bir zamanlar özellikle Avrupa’daki hızlı trenleri anlattığını ve kırk-elli yıl önce bunun milletimiz için bir hayal olduğuna değinerek, bugün bu hayali gerçeğe dönüştürmenin milletimiz için büyük bir sevinç ve gurur kaynağı olduğunu vurguladı. “Bu hizmetin en önemli özelliklerinden biri de her şeyiyle, tamamen yerli üretim olmasıdır” diyen Lütfi Elvan bu hizmetin ilimiz ve ülkemiz açısından önemine değindi.

Valimiz Sn. Süleyman Kahraman ise yaptığı basın açıklamasında bu hizmetin ülkemizin vizyonunu ve ufkunun genişliğini ortaya koyması bakımından büyük anlamlar taşıdığını vurguladı.  Valimiz Sn. Süleyman Kahraman, açıklamasının devamında: “Bugün burada son derece anlamlı bir açılışı, bir tanıtımı gerçekleştiriyor ve bu heyecanı birlikte paylaşıyoruz.  Konya-Ankara arasını bir buçuk saate düşüren hızlı tren dün itibariyle seferlerine başladı. Bu Karaman-Ankara arasındaki mesafenin de üç saatte alınacağının müjdesi… Seferlerine başlayan hızlı trenle hasretler daha çabuk son bulacak, sevenler daha çabuk kavuşacak…  Mesafenin kısalmasıyla birlikte kültür ve turizm alanında da belli bir hareketlilik yaşanacak, ilimizin imkânları daha da zenginleşecektir. Bu proje ile birlikte vatandaşlarımız en başta zamandan tasarruf edecektir.   Modernliği ve konforuyla göz kamaştıran bu proje, aynı zamanda gelecek nesillerin daha güzel hizmet üretmesinde de onlara ilham kaynağı olacaktır. Çünkü çok kısa sürede ortaya konulan bu güzel eser, ülkemizin sahip olduğu potansiyelin ve imkânların,  insanımızın azim ve kararlılığının dile gelişidir.  Böylesine modern bir projenin ortaya çıkmasında başta Başbakanımız olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

11:10’da Konya’da son bulan DMU SET yolculuğundan sonra Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN ve beraberindeki heyet, Ankara-Konya arasında hizmet veren yüksek hızlı treni (YHT) gezip, Konya Gar Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek, YHT ve DMU SET  seferleriyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.