21 Haziran 2012 Perşembe günü saate karşı yarışlar ile başlayan şampiyonada Ferhat Sezer ile 3.’lük alarak iyi bir başlangıç yaparken, 23 Haziran 2012 Cumartesi günü 90 kilometrelik yol yarışları ile devam eden şampiyonada ise sporcumuz Emre Şahin ile 3.’lük kazandı.

 

Şampiyona sonunda takım sıralamasında; 1.’liği Kocaeli Brisa Spor alırken, 2.’liği Karaman Belediye Spor, 3.’lüğü de Konya Torku Şeker Spor kazandı.

 

Karaman Belediye Spor Bisiklet Antrenörü ve Bisiklet il Temsilcisi Barış Ünlü, şampiyonadan iyi bir derece ile döndüklerini belirterek: “Karaman Belediye Spor Bisiklet Takımımızın, Kocaeli Brisa Spor ve Konya Torku Şeker Spor gibi takımlar ile mücadele etmesi ve bu takımlar içerisinde kürsüde yer alması, Karaman’da bisiklet sporunun geldiği noktayı ve Karaman Belediye Spor Bisiklet takımımızın sporcularının kalitelerini net olarak ortaya koymaktadır. Sporcularız; 7-8 Temmuz tarihlerinde Çorum ilinde yapılacak yarışlara katıldıktan sonra Milli Takım kampına alınacaklar ve oradan da Balkan Şampiyonasına ve Avrupa Şampiyonasına katılacaklar. Takımımıza sonuna kadar güveniyor, sporcularımıza başarılar diliyoruz” dedi.

 

Belediye Spor Bisiklet Takımı sporcuları Ferhat Sezer ve Emre Şahin’de; şampiyona öncesinde ziyaret ettikleri Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’ya, Karaman’a iyi bir derece ile dönecekleri hususunda vermiş oldukları sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, bu başarılarının önümüzdeki yarışlarda da devam edeceğini söylediler.