Dolmabahçe'de yapılan görüşmenin ardından yapılan 'PKK'ya silah bırakma çağrısı' çözüm sürecine olan destek Karaman'da yüzde 61.4 çıktı. AK Parti'nin oyu yüzde 53 çıkarken HDP'de baraj altında kaldı.
AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 53
Anketimizde, "7 Haziran 2015 genel seçiminde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusu da yöneltildi. Ankete katılanların verdiği yanıtlar AK Parti'nin oy oranının yüzde 53'ye ulaştığını ortaya koydu.
HDP VE CHP'DE ADAY ŞARTI
Ankette "Desteklediğiniz partinin belirlediği adayların içerisinde beğenmediğiniz isim ya da isimler olursa oy verme tercihinizi etkiler mi?" sorusuna verilen yanıtlar da ilginç tespitleri ortaya koydu. Bu soruya AK Parti seçmeninin yüzde 87'si "oy verme tercihimi etkilemez" yanıtını verirken yine MHP seçmenin yüzde 80.6'sı da aynı yönde karşılık verdi. CHP seçmeninin yüzde 34,8'i ile HDP seçmeninin yüzde 44'ü ise belirlenen adayların oy verme tercihini etkileyeceğini bildirdi.
PAKETİ BİLEN DESTEKLİYOR
Ankete katılanlara "İç güvenlik yasasından haberdar mısınız?" sorusu yöneltilirken bu soruya yüzde 71 oranında 'haberdarım' karşılığı verildi. Yasadan haberdar olanlar arasında pakete destek oranı ise yüzde 64,5 olurken yüzde 35,5'lik kesim destek vermediğini kaydetti.