Törenler Anıt Parkı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Jandarma Teğmen Ali Bakır şunları kaydetti; “Bugün Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılını kutlamak ve aziz şehitlerimize karşı kutsal görevimizi yerine getirmenin gurur verici anını yaşıyoruz. Çanakkale zaferi dünya üzerinde yarattığı sonuçlar ile ulusumuzun kaderi üzerindeki etkileri açısından tarihimiz ve dünya tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu zafer gerektiğinde bu vatan için ölümü bir görev olarak almaya hazır Türk askeri çok zor şartlarda neler başarabileceğini gösteren canlı bir belge niteliğindedir. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bir avuç vatansever bu zaferden aldıkları güç ile Kurtuluş Savaşını başlatmışlar ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır. Bu duygularla Çanakkale zaferi ve tarihimize nice zaferlerin kazanılması için canları pahasına mücadele eden başta başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan, özgürlük ve kutsal vazife uğruna hayatını feda eden aziz şehitlerimize rahmet minnet ve saygı ile anar tarih boyunca ordusuna her zaman destek olan yüce Türk ulusunun ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu anlamlı gününü kutlar saygılarımı sunarım” dedi.
Daha sonra anma programı Karaman Şehit Ailelerine Yardım ve Dayanışma Derneği, Karaman Muharip Gaziler Derneği ve şehir mezarlığında bulunan şehitlikte devam etti. Buradaki programa  Karaman Valisi  Murat Koca, Garnizon Komutanı  J. Kd.Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan,  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Programda, okunan Kuran'ı Kerim ve duanın ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Vali Murat Koca ve beraberindeki protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Program, Nefise Sultan Kız Meslek Lisesinin, Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlediği program ile devam etti.