Cumhuriyet Parkı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyuldu. Tören burada son buldu, kutlamalar Durmuş Ali Gülcan İlköğretim kurumlarında devam etti.

Durmuş Ali Gülcan İlköğretim kurumlarında kutlamalar İstiklal Marşı ile başladı. Minikler tarafından halk oyunları gösterileri ve şiirler okundu, 4.sınıf öğrencileri 1.sınıf öğrencilerine Hoşgeldiniz çiçeği sundu.

Burada minik öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Bu hafta 17 milyon öğrencimiz eğitim öğretime başladı. Bu ülkenin sizlere çok ihtiyacı var. Biz sizleri çok seviyoruz, sizleri çok önemsiyoruz. Bu memleket için çok önemlisiniz. Bu sebeple yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm ülkemizin her ferdine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ardından, protokol tarafından okul içerisinde açılan ’15 Temmuz Darbe Girişimi’ fotoğraf sergisi gezildi. Vali Süleyman Tapsız ve beraberindeki protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere başarı dilediler.