Karaman'a hava yoluyla gelen Bakanlar Mehmet Müezzinoğlu ve Lütfi Elvan'ı, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, Dr.Kamil Uğurlu, Garnizon Komutanı, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, İl Müdürleri ve partililer karşıladı.

Açılışa geçen Sağlık Bakanı Uz.Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Karaman Yeni Devlet Hastanesinin önünde halka seslendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti iktidarıyla Türkiye'nin şantiyeye dönüştüğünü belirterek, "İnanın 15 günden beri bütün bakanlarımız ve sayın Başbakanımız dahil, ilden ile, açılıştan açılışa koşuşturuyoruz" dedi.

Elvan, Karaman Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Karaman'a kazandırılan hastanenin, bölgede sağlık merkezi haline geleceğini söyledi.

"Ak Parti iktidarıyla Türkiye şantiyeye dönüşmüş durumda. İnanın 15 günden beri bütün bakanlarımız ve sayın Başbakanımız dahil, ilden ile, açılıştan açılışa koşuşturuyoruz" diyen Elvan, bu sabah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminalinin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Elvan, Adnan Menderes Havalimanının, sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın önde gelen havalimanlarından biri konumuna geldiğini ifade etti.

Karaman'ın son derece modern bir bölge hastanesine kavuştuğunu anlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Bu hastane sadece Karamanımız'a hizmet vermeyecek, çevre illerimize ve ilçelerimize de hizmet verecek. Eksiklerimizi sayın Bakanımızla konuştuk. Ufak tefek eksiklerimiz var, onları da süratle gidereceğiz. Hastanemiz, tüm bölgemize inşallah hizmet verecek. Bizler çalışmaya, üretmeye, sizlere hizmet etmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz ama 30 Mart seçimleri Türkiye için önemli bir dönüm noktası. O nedenle istikrar diyorsak, Karamanımız'ın gelişmesini, büyümesini istiyorsak, inşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a desteğinizi esirgemeyeceksiniz."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmasında,
“Böyle güzel ve modern şifa yuvasının açılışında sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Sizlere hayırlı olmasını diliyorum.Ben sizin aynı zamanda hemşehrinizim. Bundan onur ve gurur duyuyorum. 500 yıl önce Karaman’dan Balkanlara giden bir evladı Fatihan olarak oralarda doğmuş çocukluğunu orada geçirmiş bir kardeşiniz hemşehriniz olarak sizlere sevgili hemşehrilerim demekten onur duyuyorum. Eşimde bende zaman zaman “nerelisiniz” diye sorulduğunda “Batı Trakyalıyız. Ama Karaman kökenliyiz” demekten haz duyuyoruz, onur duyuyoruz.”dedi.
11 yıldır nasıl çok farklı bir değişimleri hele hele sağlıkta eğitimde ve ulaşımda ve tüm alanlarda sessiz bir devrimi sizlerle başardıysak yarınları da çok daha güçlü değişimleri birlikte başarıcağız. Bakınız sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Ağustos 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşunu dünya kamuoyuna açıklarken, 3 tane temel cümle söyledi. Bunlardan bir tanesi “Ak Parti milletin partisidir.”dedi. Milletin Partisi oldu. Ak Parti Milletin ortak değerlinin partisi dedi. Milletin ortak değerlerini temsil ediyoruz. “Ak Parti Milletin ortak hedeflerinin ve ortak hayallerinin öncülüğünü yapacaktır”dedi. Kurulduğumuz günden bugüne onu yaptık, onu yapmaya devam ediyoruz. Sonra ikinci paragraf açtı. “Ey kamuoyu”. dedi. “Biz bu partiyi kurarken belirli güç odaklarına, sermayeye, medyaya güvenerek kurmadık. Büyük Türk Milletine inanarak güvenerek kurduk.Ve yolculuğumuzu da onunla yapacağız.”dedi. O günden bugüne milletle beraber yürüdük. Milletle beraber yürüyeceğiz. “dedi.
BAHÇELİYİ VE KILIÇDAROĞLUNU’NU TOPHA TUTTU
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,
Karaman’ın marka değerline marka katacak bir binayı sağlık hizmetinize sunuyoruz. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Aile hekimlerimizle uzman arkadaşlarımızla gece gündüz demeden hizmetindeyiz.  2002 yılında bu ülkenin toplam ambulans sayısı 630’du.  Karaman’ın ambulans sayısı ise 2002’de 2 idi. Bugün ise imdi 28 oldu. O yıllarda o ambulansın teknik donanımı var mıydı yoktu. Neredeyse hasta “ihtiyacım var “ dediğinde “Yakıtını doldur da ancak gelebiliriz.”diyorlardı.
Evet şimdi 28 ambulansımız var. Bizim yeşil kartlılarımız, SSK’lılarımız, yaşlılarımız engellerimiz emeklilerimiz ayrı bir perişandı. Şimdi artık hepsi en modern mekanlarda en ideal koşullarda hizmet alıyorlar. 
Ey bu ülkede milliyetçiyim diye geçinenler. 10 yıl önce rüyanızda görseniz. Bunların olabileceğine inanır mıydınız. Ey SGK Genel Müdürlüğü yapan sayın Kılıçdaroğlu, bugün çok değil 3 günlüğüne Sağlık Bakanlığına baksan, ambulans uçaklarımıza yakıt koyamazsınız, yakıt. Ama şimdi bundan rahatsız oluyorlar. Türkiye’nin büyümesinden rahatsız oluyorlar. Şu anda Sağlık Bakanlığı olarak 31 bin yatak kapasiteli 212 hastanemizin inşaatı devam ediyor.Yine 24 bin yataklı şehir hastanelerimiz 3 yıl sonra bu ülkenin hizmetine girecek. O zaman yalnız 76 milyon ülke insanına değil, yakın coğrafyasına 1 milyar nüfusa sağlık turizmi hizmeti sunacak bir Türkiye’yi inşallah bu ülkeye yaşatacağız. 
Bazen soruyorum. Ey Kılıçdaroğlu, Ey Bahçeli senin vizyonun bunlara yetişir mi?. Ama onların öyle bir derdi yok. Onların derdi, tuzak kurmak. Kime millete. Onların derdi, tezgah kurmak. Kime, Milli iradeye. Daha önce Milli İradeyi tabiî ki idama götürmeyi başardınız. O zaman hakimlere savcılara alkış tuttunuz. 1960’da bu milletin temsilcilerini, rahmetli Menderes’i, rahmetli Bolatkan’ı, rahmetli Zorlu’yu idama götürdünüz, idama götürenlere alkış tuttunuz. İşte o günde tezgah kurdunuz. O günde milli iradenin hukuku ile oynadınız. Daha sonra, 70’li yıllarda, 80’li yıllarda, 90’lı yıllarda Ak Parti kurulduğundan bugüne kadar “Sarıkız, Ayışığı, Balyoz, Danıştay, 27 Nisan Bildirisi, Parti Kapatma davası bunlar hep milletin iradesine alkış tutan zihniyetler. “Millet gelişmesini, millet büyük ufuklara yürümesin.” Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yolculuğa gitmesinden rahatsız oluyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, artık başaramayacaklar. Çünkü Karaman, var, çünkü büyük Türk Milleti var, çünkü Ak Parti var, çünkü Recep Tayyip Erdoğan var.”dedi.

Açılış kurdelasını Sağlık Bakanı Uz.Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Hemşehrimiz Hak-iş Başkanı Mahmut Arslan, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, Karaman Belediye Başkanı Dr.Kamil Uğurlu, Garnizon Komutanı, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli hep birlikte kestiler.