Karaman Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yağmur Süzer ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri; Arife Cici ve Özgür Tunçalp, Erasmus kapsamında Karaman’a gelen İspanyol stajyerler; Diana Buceta Fernandez, Carlos Santiago Diaz ve Iraklı gönüllü; Niveen Samuel'den oluşan heyet Karaman Gündem Gazetesini ziyaret ederek Dünya Gazeteciler Gününü Kutladı.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Karaman Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yağmur Süzer, özel günlere dikkat ettiklerini belirterek, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününüz kutlu olsun dedi.

Gerçekleşen ziyarette kulüp hakkında bilgiler veren Süzer, 2010 yılından beri faaliyette olan ve 2016 Ocak ayında yeni binasına taşınan bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu söyledi.

Çalışmaları ve projelerini aktaran Ayşe Yağmur Süzer, şunları söyledi;

“Uluslararası gençlik projeleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri, dil kursları, geziler ve gençliği içeren bütün çalışmaları yapmaktayız. Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında stajyerlerimiz Karaman'a geldi. Aralık sonuna kadar kurumumuzda "Uluslararası Projeler" departmanında staj yapacaklar. Aynı zamanda Karaman'da yaşam, kültürel değerlerimiz, dilimiz gibi kültürel ve sosyal yaşamımızı öğrenecekler.

Kısaca amaçlarımız; Gençlerin Atatürk ilkeleri doğrultusunda, ülkesine ve milletine yararlı, araştırıcı, yaratıcı, birleştirici, yeteneklerini geliştirmek ve toplumsal yaşama gönüllü olarak katılmalarını sağlamak, Ulusal ve Uluslararası projelerde yer almak, Yeni projeler üreterek bu projeler aracılığı ile gençler arasında değişim ve eğitim programları yapılmasını sağlamak, Gençlerin yeni projeler üretmesine yardımcı olmak, Kültürlerarası etkileşimi ve öğrenmeyi destelemek, Çeşitli hibe programları, ulusal-uluslararası eğitimler, projeler, seminerler hakkında bilgilendirme yapmak, Genç işsizliği ile mücadele etmek, Gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlamak, İl düzeyinde yapılacak olan gençlik organizasyonlarında diğer gençlik kuruluşları ile koordinasyonu gerçekleştirmek, amacıyla kurulmuştur.
Amaçlarımız doğrultusunda daha çok gence ulaşmak ve daha çok gençliğe faydalı aktiviteler yapmak gelecek planlarımız arasındadır.

Kuruluşumuzdan bu yana sayısız yerel etkinlik, gençlik programları, sosyal sorumluluk projeleri, müzik-dans-tiyatro gibi sahne gösterileri ile birçok uluslararası gençlik hareketliliğimiz, gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz arasındadır.”