Değerli okurlarımız ;
Bilindiği üzere,Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış, bir kısım, FETÖ/ PDY mensuplarınca , 15 Temmuz günü yapılmaya çalışılan ve Büyük Türk Milleti’nin ve vatanına ve devletine bağlı TSK ve Emniyet Mensuplarının, kahramanca, hayatlarını ortaya koyarak engellediği bir darbeye teşebbüs yaşadık.
 Ülkemiz açısından,son yılların en önemli olayı olan darbe girişimi demokrasimiz ve ülkemizin geleceği açısından en az hasarla atlatılmıştır.

Medya Grubumuz, 15 Temmuz öncesinde de, FETÖ/ PDY ile ilgili haberleri yapmıştır.
Bu haberleri yaparken de sadece ülkemizin ve devletimizin yüce menfaatleri gözetilmiştir.
Haberini yaptığımız, kişi, kurum ve kuruluşlara da her zaman söz hakkı tanımışızdır. Bu duruşumuz yaptığımız bütün haberle için de geçerlidir.
   
Medya Grubumuz, ilkeli, tarafsız yayıncılık duruşu içinde halkımıza hizmet vermektedir. Bu duruşunu da her zaman ve her durumda, korkusuzca sürdürmektedir ve sürdürecektir.

Medya Grubumuzun, kişi ve kurumlar hakkında, yüzlerce, bilgi, ihbar, belge ve görüntü  ulaşmaktadır.

Biz bunları,araştırmadan, doğrulamadan,yerinde tespit etmeden asla yayınlamadık.

Bunları yayınlarken de, kişi ya da kurumların menfaatleri değil, devletimizin ve halkımızın yüce menfaatlerini gözettik.
 
Haberlerimizi, kişiselleştirmeden, intikam alma düşüncesinde uzak, menfaat gözetmeden kişi hak ve özgürlüklerine saygı duyarak yaptık.
Amacımız, halkımıza doğru bilgileri yine halkımızın genel  menfaatleri doğrultusunda ulaştırmaktır. Bu, dün ve bugün olduğu gibi yarın da böyle olacaktır.

İnandığımız bu yolda yürürken, tehditler, zorlamalar, baskılar aldık.
Bunlar bizim gururla taşıyacağımız madalyalarımız olmuştur.
Bunlar bizim doğru yolda olduğumuzun göstergeleridir.
Bizi, doğru bildiğimiz bu  yoldan kimse asla döndüremez.

15 Temmuz sonrası oluşan olağan üstü durumda, ülkemizde olduğu gibi Karaman’da da
darbe ve darbecilerle ilişkili olduğu iddia edilen, kişi, kurum ve bu  kurumlara ait temsilciler güvenlik ve adli birimler tarafından göz altına alınmakta ve bazıları da mahkemece tutuklanmaktadır.


Bize ulaşan bu bilgileri ve kişileri yayıncılık kuralları çerçevesinde haklımızla paylaşmaktayız.
Bunu yaparken de, çok hassas davranmaktayız.
     
Buna rağmen, yapmış olduğumuz gözaltı ve tutuklama haberlerinden dolayı olumlu tepkilerin yanında, baskı ve uyarı dolu mesajlar aldık.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu tür şeyler bizi yıldıramaz. Sadece güç ve cesaret verir.
   
Yayınladığımız ilgili haber içinde ki kişiler hakkında yanlı ya da yanlış herhangi bir beyan bulunmamaktadır. Bize ulaşan bilgileri gazetecilik adına halkımızla paylaştık. Paylaşmaya da devam edeceğiz.

Ayrıca, medya grubumuz, haberini yaptığımız, kişi, kurum ve kuruluşlara, ilgili haberlerle alakalı olarak gazetemizde, internet sitemizde her zaman söz hakkı verdik, vermeye de devam edeceğiz.

Ancak ; Ülkemizde ve Karaman ‘da Fetö Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlar,ülkemiz açısından büyük bir tehdit oluşturan bu örgüt mensupları temizleninceye kadar da devam edecektir.

Görüldü ki devletin en güvenli yerlerine bile sızmış olan bu örgüt üyeleri kendilerini çok iyi gizlemişlerdir.
Ülkemiz genelinde olduğu gibi, Karaman’da da, askeriye, eğitim, sağlık, üniversite, yargı, maliye belediye vb.  kurum ve kuruluşlarda halen bunların varlığının  mevcut olduğu iddia edilmektedir.

Bu kişiler sadece devlet kurumlarında mıdır ? Tabi ki hayır.

Serbest  çalışan esnaflar, organize sanayide, Sivil Toplum Örgütlerinde( sendika vs. ) vakıf ve derneklerde  bulundukları iddiaları mevcuttur.
       
Özellikle, Sivil Toplum Örgütlerinde, yine, yeni kurulan vakıf ve derneklerin yönetiminde ve başında oldukları ve buralarda gizlendikleri, geçmişlerinin izlerini silmeye çalıştıkları iddia edilmektedir.
   
Bu iddialara ait, elimize ulaşan bilgileri önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.
Tek temennimiz milletimizin ve ülkemizin hak ettiği güzel günlere bir an önce ulaşmasıdır. 

Saygılarımızla.