KÂMİL UĞURLU:

“AŞURE DAYANIŞMA VE HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜDÜR”

 

Karaman Marangozlar Mobilyacılar ve Hizarcılar Odası, Muharrem ayı dolayısıyla üyelerine ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

 

Yeni Sanayi Sitesi Marangozlar Mobilyacılar ve Hizarcılar Odası önünde yapılan aşure dağıtımına, Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Esnaf odaları başkanları, Oda üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Başkan Uğurlu, burada sanayi esnafına yaptığı konuşmada geleneksel hale gelen bu aşure ikramında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bütün Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yere sahip bulunan aşure gününün birlik ve beraberliğe dayanışma ve kaynaşmaya vesile olduğunu dile getiren Uğurlu, şunları kaydetti:

 

“Aşure, dayanışma ve kaynaşmanın, hoşgörünün sembolüdür. Aşure yemeğindeki çeşitlilik ve farklı nimetlerin bir araya getirilmesi farklılıkların nasıl bir zenginlik oluşturduğunun ispatıdır. Bakın bugün bizlerle sizleri bir araya getirdi. Biz sanayiyi ve sanayi esnafımızı çok önemsiyoruz. Sanayinin çehresini değiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ne söz verdiysek, her lafımızın arkasındayız. Çok şükür güçlü bir hükümetimiz var ve dolayısıyla Karamanımız da bu nimetten sonuna kadar yararlanıyor. Götürdüğümüz her proje kabul edildi. Vatandaşlarımızın sabırla bizi takip etmelerini istiyoruz.”

 

Karaman Marangozlar Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası Başkanı Recep Afacan da, aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirterek bu sene bu etkinliğin 7. yaptıklarını belirtti.

 

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu daha sonra aşure kazanının kapağını açtırmak için bahşiş vererek, geleneksel Aşure ikramının da ilk servisini yaptı.