15.06.2012 Cuma günü Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Mevlana Kalkınma Ajansı kapsamında desteklenen “Karaman Bölgesinde Rekabetçiliğin Artırılması” projesi Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştay, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, K.M.Ü Rektör Yardımcısı Prof.Dr Kemal Esengün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, KOSGEB Karaman  Hzmt. Gelşt.Mrkz.Müdürü Mevlüt Tavşan,  Karaman Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Yıldızbaş, Karaman Ticaret Borsası Yön. Krl. Bşk. Ekrem Baştuğ, TKDK İl Koordinatörü Zafer Yaşar, Mevka Karaman Yatırım Destekleme Ofisi uzmanları Ali Küt,Doğan Ali Gökalp ve çeşitli sanayi kuruluşlarından gelen katılımcılarla gerçekleştirildi.

Çalıştay'da Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Yeliz Erenler ve Ufuk Korkmaz sunum yaptı.
Çalıştay'da konuşma yapan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay; “Projemiz, ekonomik gelişime yön verecek olan sektörlerin, işletmelerin ve faaliyet alanlarının belirlenmesi suretiyle bölgenin inovasyon ve Ar-Ge altyapısı ve rekabet gücünün ortaya konulmasını ve bu sayede bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkısı olan işletmelerin geliştirilmesini ve rekabet gücünün artırılmasını amaçlamaktadır.
Karaman Bölgesinde Rekabetçiliğin Artırılması Projesi ile;
-KOBİ lerin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlanacak,
-Bölgenin gelişmesi için önemli sektörler ve işletmeler belirlenecek,
-Bölgenin gelişmesi için önem taşıyan işletmelerin rekabet gücünün geliştirilmesi için eylemler ortaya konulacak,
-Bu işletmelerde Ar-Ge ve inovasyon kültürünün geliştirilmesini sağlayacak eylemler belirlenecek,
-İlimize yerli ve yabancı yatırımcıların çekilmesi, bölgede hizmet kalitesinin geliştirilmesi için gerekli önlemler ve eylemler ortaya konulacak,
-Karaman'ın kaynakları ve dinamiklerinin, bölgenin öncelikleri doğrultusunda kullanılması sağlanacaktır.
Sanayi alanında Gıda sektöründe büyük başarılar gösteren üyelerimiz sayesinde; gıda üretiminde “Marka Kent” olma yolunda ilerlemekteyiz.
Temennimiz bu proje ile İlimize daha fazla yerli ve yabancı yatırımcıların çekilmesi ve bu yatırımların artırılmasıdır.
Projemiz kapsamında bugünburada Karaman'ın ekonomik ve sosyal gelişmesinde önemli rolü olan sektörler ve bu sektörlerin faaliyet alanları belirlenecektir. Belirlenen sektörler ve faaliyet alanlarındaki işletmelerin rekabet gücünün geliştirilmesi için bir “Eylem Planı” oluşturulacaktır.
Bu projenin amacına ulaşması için yapmış olduğumuz bu çalıştayın ilimiz için faydalı olacağı kanaatindeyim.
Bu projede emeği geçen başta Fatih hocam ve Yeliz hanıma teşekkür ederim” dedi.
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'ın konuşmasının ardından çalıştay Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Fatih Mehmet BOTSALI'nın sunumuyla devam etti. Botsalı katılanlara kartlar dağıtarak Dünyada ki olumlu ve olumsuz akımları tek tek yazmalarını istedi. Kartlara yazılanlar bilgisayar ortamında kayıt edildi.