İl yönetiminin yaptığı açıklamada;''
Terör örgütü tarafından Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Dağlıca bölgesindeki askeri birliklerimize yapılan saldırı sonrası çıkan çatışmada 8 askerimizin şehit, 16 askerimizin de yaralandığı; Hatay’ın Belen ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan çatışmada ise bir askerimizin şehit olduğu bilgisini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; aileleri, silah arkadaşları ve milletimize baş sağlığı dilerken, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Türkiye’nin gücü ve istikrarından rahatsız olan mihraklarca büyütülen ve korunan terör örgütünün bu eylemleri birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, bölgesel güç olma yolundaki ülkemizi bu kararlılığından döndüremeyecektir. Terör, bu ülkenin ortak sorunudur. İç siyasete alet edilmeden, terör belasından kurtulmak için gereken yapılmalıdır. Ülke enerjisi, iç siyasete harcanmadan birlik ve beraberlik içinde, terör belasından kurtulmaktan ekonomik büyümeye, uluslararası arenada söz sahibi olmaya kadar gerekli mecralarda harcanmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle şehit Mehmetçiklerimize bir kez daha Allah’tan rahmet ve mağfiret; aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı, yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyoruz,''dendi.