Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından eski Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenecek etkinliklerle, vatandaşlar huzur dolu güzel bir Ramazan ayı geçirecek.

"Bu Ramazan Ayı’nda da birlik ve beraberlik içerisinde vatandaşlarımızın bereketli bir Ramazan geçirmelerini temenni ediyorum" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Ramazan Berekettir, Ramazan Paylaşmaktır. Her zaman dediğimiz gibi 'Bölüşürsek tok oluruz, Bölünürsek yok oluruz'. Karaman Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediğimiz iftar sofralarında vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. İftar sofralarımızdaki amacımız vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofrada buluşmak ve hep birlikte huzurlu bir şekilde iftar yapmaktır. Bu iftar sofraları ve etkinliklerimizde vatandaşlarımızla hep birlikte Ramazan Ayı'nın huzurunu ve manevi hazzını hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan Ayı boyunca düzenlediğimiz iftar sofraları ve etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

Vatandaşlar 13 Farklı Noktada Kurulan İftar Sofralarında Bir Araya Gelecek
Karaman Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği İftar Sofraları bu yıl 13 farklı bölgeye kurularak Karaman’da yaşayan vatandaşlarımızı birbirileriyle buluşturacak. Ramazan Ay’ı boyunca binlerce vatandaşın bir araya geldiği iftar sofralarının ilki, 8 Haziran Çarşamba günü Topucak Meydanı’na kurulacak.

İftar Sofraları Programı Şu Şekilde:
8 Haziran Çarşamba:Topucak Mahallesi / Topucak Meydanı (Topucak - Koçakdede - Sekiçeşme - Sakabaşı Mahalleleri)
10 Haziran Cuma: Çeltek Mahallesi / Kemal Reis İlköğretim Okulu (Çeltek - İmaret –Mehmetbey - Hisar Mahalleleri)
13 Haziran Pazartesi:Beyazkent Mahallesi / Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi (Beyazkent -  Mehmet Akif Ersoy - Ahmet Yesevi - Siyahser Mahalleleri)
15 Haziran Çarşamba:Larende Mahallesi / İbrahim Bey İlköğretim Okulu (Larende - Yenişehir - Sümer Mahalleleri)
17 Haziran Cuma: Hürriyet Mahallesi / Makbule Orman İlköğretim Okulu (Hürriyet - Şeyh Edebali - Tapduk Emre - Mümine Hatun Mahalleleri)
20Haziran Pazartesi: Gevher Hatun Mahallesi / Vali Ali Akan İlköğretim Okulu (Gevher Hatun - İbrahim Hakkı Konyalı Mahalleleri)
22 Haziran Çarşamba: Atatürk Mahallesi / Dr. Faruk Sükan İlköğretim Okulu
23 Haziran Perşembe: Ziya Gökalp Mahallesi / Piri Reis Kültür Merkezi Önündeki Meydan (Ziya Gökalp – Ahmet Yesevi – Yunuskent – Mehmet Akif Ersoy Mahalleleri)
24 Haziran Cuma: Fatih Mahallesi / Fatih Eğitim Çalışanları İlköğretim Okulu
27 Haziran Pazartesi: Karamanoğlu Mehmetbey Mahallesi / Fatih Lisesi (Mehmet Bey – Siyahser – Sakabaşı - Koçakdede Mahalleleri)
28 Haziran Salı: Piri Reis Mahallesi / Piri Reis İlkokulu (Kazımkarabekir - Mahmudiye - Piri Reis - Cumhuriyet Mahalleleri)
29 Haziran Çarşamba:Başakşehir Mahallesi / Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu (1. Toki - 2. Toki - 3. Toki - Sarıkeçililer Sakinleri)
30 Haziran Perşembe - Aktekket Meydanı (Genel)

Hayır Çarşısı Ramazan'a Hazır
Karaman Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı yapacak. Hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile hizmetini sürdüren Hayır Çarşısı, yardıma muhtaç ailelerin gıdadan temizlik malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Vatandaşlar Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce verilen alışveriş kartlarıyla, hayır çarşısında ihtiyaç duydukları ürünleri alabilecek.

Zabıta Denetimlerini Artırdı
Belediye Zabıta ekipleri Ramazan ayında vatandaşın huzur içinde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle tatlı, şekerleme imalathaneleri, ekmek fırınları, pazarlar ve marketler denetimden geçiyor.