Karaman Serbest Bölge ile ilgili Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk, geçtiğimiz hafta Ekonomi Bakanlığı'nda bir toplantı yaparak Serbest Bölge Çalışmaları konusunda gelinen son durumu değerlendirdi.
Gerçekleştirilen toplantı ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; " Karaman sanayisi, şu anki üretim kapasitesinin çok daha üzerinde bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçirerek küresel pazarlara ve iç pazara daha planlı ve organize bir şekilde açılabilmek için serbest bölge çalışmalarına hız verdik. Belediye meclisimizce 01.02.2016 tarihinde aldığımız karar doğrultusunda, organize sanayi bölgemizde yaklaşık 2.000.000 metrekare alanın serbest bölge ilan edilmesi için gereken imar düzenleme çalışmalarını hazırladık ve Bakanlar Kurulu onayına sunduk.
Karaman Serbest Bölge ile ilgili geçtiğimiz hafta Ekonomik Bakanlığı'nda Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk ile birlikte bir araya gelerek serbest bölge konusunda gelinen son durumu değerlendirdik. Şirket kurulması ve fizibilite çalışması aşamasına geçilmiştir. Bu aşamayı da en kısa sürede tamamlayarak raporlarımızı Ekonomi Bakanlığımıza sunacağız.
Karaman Belediyesi olarak serbest bölgenin en kısa sürede kurulması için gereken bütün desteği veriyoruz. Karaman Serbest Bölge çalışmalarını Ankara nezdinde özverili bir şekilde takip ederek destek olan, emek veren milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker'e, İl Başkanımız Nazmi Ünlü'ye teşekkür ederim. "