Karaman Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen törene, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ve ilgililer katıldı.

Programda konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Bütün Karaman bu projeye destek verdi. Birlik ve beraberlik içerisinde bugünkü protokol noktasına getirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu proje ile Karaman’ımız hak ettiği yeri almış olacak” dedi.

Karaman Valisi Süleyman Tapsız da Serbest bölgenin il için çok önemli olduğuna değinerek, şunları söyledi; “Karaman ortalama 350-400 milyon dolar ihracat gerçekleştiren bir ilimiz. Karaman’dan 142 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Karaman anadolunun parlayan yıldızı konumunda. Ekonomi bakanlığımızla beraber ön protokol imzalanıyor. Serbest bölge için önümüzde bir engel kalmamış oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise "Serbest bölge Karaman sanayisi daha çok ivme kazandıracak." diyerek, şunları ifade etti; "Gelirlerini biraz daha artıracak, giderlerini biraz daha azaltacak ve dünya piyasasındaki aldığı payı daha da katmerleştirecek güzel bir oluşumun bir kademesini daha geçmenin mutluluğu içerisindeyiz. Son aşamaya kadar getirmiş oluyoruz”

Son olarak konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, “Karaman tarihi bir gün yaşıyor. Karaman bu proje de büyük bir birliktelik sağlamıştır. Karaman’ın bu anlamda üretim ve sanayi kültürü oldukça derinlemesine dünyadaki diğer emsallerine göre mesafe almış konumda. Serbest bölgenin diğer illerinde beklentisi var. Lojistik pozisyonumuzu çok iyi değerlendirdiğimizi ülkemizinde bundan çok fayda göreceğini biliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı.