Toplu dua yapılarak başlanan aşure ikramında İsmetpaşa Caddesi ve Aktekke Kent Meydanında dağıtım yapıldı.

Tarihe mühür niteliğindeki iki ayrı olayı bir günde idrak ederek Türk İslam sentezi açısından güzel bir program yaptıklarını söyleyen Ülkü Ocakları il başkanı Latif Pulcu, ‘’Muharem Ayı, Kerbela’da Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin’in küçük bir birlikle Yezid’e meydan okuyuşunun ve hakka yürüyüşünün gerçekleştiği bir ay’’ dedi.

Pulcu konuşmasında, ‘’Öte yandan Kurtuluş savaşı sonrası topraklarından İngiliz, Yunan, Fransız ve İtalyan gibi milletleri kovan Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen milletimiz, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla, zaferle taçlandırdı.

Bu nedenle biz Müslüman Türkler’in İslamiyet’in bize kadar bozulmadan gelmesinde büyük gayret ve çabaları olan Kerbela Şehitlerine ve halen içerisinde yaşadığımız bu güzel ülkenin kuruluşunda emeği geçen ecdadımıza karşı büyük vefa borcumuz var. Her iki olayında Anadolu insanı üzerinde derin etkileri olduğundan iki farklı program yapmak yerine bir günde iki önemli olayı anmak istedik. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Allah devletimizi ve Milletimizi her türlü tehlikeden muhafaza etsin’’ dedi.

Yüzlerce vatandaşa dağıtılan aşure ikramı yaklaşık bir saat sürdü.