Geçtiğimiz Hafta Sonu Ak Parti İl Teşkilatı’nın Düzenlemiş Olduğu Ve Milletvekillerinin De Katıldığı, Karamanda Gerçekleşen Yatırımların Konu Olduğu Bir Gezi Yapıldı.

Geziye Ak Parti Karaman Milletvekili Ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu Ve Teşkilat Mensupları Katıldı. Milletvekilleri Ve Beledi Başkanı, Karaman’ın Aldığı Yatırımları Yerinde Anlatarak Basın Mensuplarına Bilgi Verdiler. 

Milletvekilleri Ve Belediye Başkanı’nın Vermiş Olduğu Bilgilere Göre En Önemli Yatırım Çalışmaları Şöyle;

“İçme Suyu En Az 50 Yıl Garanti Altına Alındı”
İbrala Sulaması, İçme Suyu Ve İsale Hattı Projesi İçin Yeşildere Kasabası’nda Ki Şantiyeye Giden Ekip, Yetkililerden Bilgiler Aldı. 15 Milyon Ödeneği Olan Yatırım İçin Elvan Burada Bir Konuşma Yaparak; “Bu Yatırımı Üç Ayrı Merhalede Değerlendirmek Gerekiyor. İbrala Barajı Sulaması 31 Milyon  875 Bin Dekar Alan Sulanacak.65 Km. Tahliye, 18 Km. Dranaj Kanalı Açıldı.2014 Yılının Şubat Ayında Tamamlanacak. 15 Milyon 210 Bin Lira Ödenekli İçme Suyu İse Yılsonunda Bitecek. İçme Suyu Arıtmada Günlük 82 Bin Metreküp Su Arıtılacak. Proje Bedeli 25 Milyon Lira. Bu Üç Yatırımın Toplamda Maliyeti 65 Milyon Lira. Belediye Bu Yatırım İle Büyük Tasarruf Sağlarken, Karaman Sağlıklı Suyunu Artık Çeşmeden İçebilecek. Ayrıca İçme Suyunda En Az 50 Yıl Sıkıntı Yaşanmayacak” Dedi.

Pmyo (Polis Meslek Yüksek Okulu) Tamamlanıyor.
20 Milyonluk Bir Proje.16,5 Milyon Harcandı Kalanı İse Bu Yıl Tamamlanacak. Önümüzdeki Yıl Öğrenci Alacak Ve Eğitimine Başlayacak.112 Bin Metrekare Alanda Hizmet Verecek Ve Her Yıl 500 Öğrenci Alacak.

“Asfalt Üretiminde Tarihi Adım”
Asfalt Yol Ve Kaldırım Konusunda Tarih Yazmaya Devam Eden Karaman Belediyesi Artık Asfaltını Kendisi Üretecek. Konu İle İlgili Açıklamalarda Bulunan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Kurmuş Olduğumuz Bu Tesis, Saat De 160 Ton Doğa Dostu Asfalt Üretimi Yapıyor.Asfaltta Kalitemizi Gün Geçtikçe Yükseltiyoruz. Önümüzdeki Yıl Başlarında Faaliyete Geçireceğimiz Taş Ve Kum Ocağı Sayesinde De Kendi Asfalt Malzememizi Üreteceğiz. Böylece Belediye Olarak Bu Konuda Büyük Tasarruf Edeceğiz.” Dedi.

“Sosyal Bilimler Lisesi Ekimde Tamamlanıyor”
Sosyal Bilimler Lisesi, 200 Kişilik Pansiyonu Ve Okulu İle Ekimde Tamamlanıyor. Eğitim İçin 2013’de Yapılan Yatırım Miktarı İse 77 Milyon Lira. 2011 Yılında 30 Milyon,2012 Yılında 33 Milyon Ve 2013 Yılında 77 Milyon Olmak Üzere Yapılan Yatırım Miktarı Üç Yılda 110 Milyon Lira.

“Beş Yıldızlı Hastane Sona Yaklaştı”
Yapımı Tamamlanmak Üzere Olan Yeni Devlet Hastanesi Ekim Ayı Gibi Hizmete Açılacak. Anadolu’da Göz Kamaştıran Bir Yatırım Olan Karaman Devlet Hastanesinin Açılması İle Birlikte, Karaman Sağlık Konusunda Daha Da Rahatlayacak.. Beş Yıldızlı Otel Konforundaki Hastane Her Haliyle Mükemmel Bir Görüntü Veriyor. 

Çevre  Ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası 
4 Bin 500 Metrekare Alan Üzerinde Üç Kat, Ekimde Tamamlanıyor Ve Maliyeti 2 Milyon Lira.

Bilim Sanat Merkezi
5 Milyon Proje Tutarı İle 10 Bin Metrekare Alan Üzerinde İnşa Ediliyor. 

Orta Öğretim Kampüsü
Okullar Bu Yıl Tamamlanıyor, Spor Salonu Ve Konferans Salonları Mevcut.