Seçime tek listeyle girilmiş olup, seçim sonucunda Ziraat Mühendisleri Odası(ZMO) Karaman İl Temsilciliği ve Delegeliğe İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdür Vekili Ömer Sağkaya ve İl Temsilci Yardımcılığına ise İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi Rıdvan Tuşat seçildiler.

Seçim sonrasında üyelere hitap eden Ömer Sağkaya: "Desteklerini bizden esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Üyelerimiz tarafından verilen görevin önemi ve sorumluluğunu iyi biliyoruz. Elimizde taşıdığımız bu bayrağı daha yükseğe çıkarma gayreti içerisindeyiz. Tüm siyasi mülahazalardan uzak bir tutum ve davranışla, herkese eşit mesafede durarak tüm ziraat mühendislerinin kendini ZMO‘na ait hissedebileceği bir yönetim anlayışı içerisindeyiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Odamızın ilkeleri doğrultusunda Karaman`ın en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olarak gerek mesleğimizin onuru, itibarı ve kamuoyunda hak ettiği saygınlığı kazanması adına, gerekse toplum yararına olan çalışmalarımız ve gayretlerimiz devam edecektir. Ayrıca bizden önce bu görevi yürüten İl Temsilcisi Kerim Dereli, temsilci yardımcısı Ahmet Güçlü İngöz ve delege Celalettin Güngörer’e de yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin ise Ömer Sağkaya’nın Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi seçilmesi dolayısıyla Sağkaya’yı tebrik ederek, Karaman tarımı ve tüm ziraat camiasına hayırlı olmasını diledi.