Karaman’da kutlamalar, Kent Meydanında yapılırken polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Karaman’da Kale meydanında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, KESK, CHP ve Üniversite Gençliği önderliğinde miting organizasyonu düzenledi.

Pankart açarak hükümet aleyhine öfke ile sloganlar atan grup Çevik kuvvet ekiplerinin gözetiminde yürüyüşe başladı. Kent Meydanında son bulan yürüyüşte polis mitinge gelenlere üst araması yaptı.

KESK Karaman Şubesi Büro Emekçileri Sendikasın İl Temsilcisi Ahmet Baştuğ, mitingde yaptığı konuşmada hükümete eleştirilerde bulundu. Baştuğ konuşmasında;

         “77’de 1 Mayıs katliamında kaybettiğimiz arkadaşlarımız olmak üzere bu mücadelede yaşamını kaybetmiş tüm arkadaşlarımızı, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz.

         İçinde bulunduğumuz sosyal ve siyasal koşullara baktığımızda, birliğe ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Çünkü karşımızda kazanılmış haklarımıza saldırılarda tam bir işbirliği yapan sermaye güçleri ve onlardan aldığı cesaretle her geçen gün daha da pervazlaşan AKP iktidarı var. Bugün tüm ülkede sesini dünyadaki sınıf kardeşleriyle birleştirmek için alanlarda olan, işgale, savaşa, işsizliğe ve sömürüye karşı, barışı kardeşliği ve yaşamı savunan, açlığı yoksulluğu, sömürüyü, savaşı, acı ve gözyaşlarını yenmek için mücadele eden milyonlarca birleşik gücü, bu kirli hesabı bozacaktır.

         İşçi sınıfının uluslar arası bayramını kutladığımız bugün AKP hükümeti dış ve iç cephede emek düşmanı, halk düşmanı saldırıları doruk noktasına çıkmış durumda. AKP baskı düzenini dayatıyor. Haklarını arayan tüm kesimlere karşı polis şiddeti artıyor. Sivas katliamının failleri zamanaşımından faydalanabiliyor. Bu ülkenin başbakanı failleri zaman aşımına uğratılan dava için “Memlekete, millete hayırlı olsun” diyebiliyor. Bizler milliyetçi, ırkçı, dindar ve kindar nesillerin yetiştirildiği bir ülke değil, bilimin, emeğin barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir ülke istiyoruz.”dedi.

         Yapılan konuşma ve atılan sloganların ardından, mahalli sanatçı tarafından söylenen şarkılarla mitinge katılanlar başta gençler olmak üzere halay çekerek 1 Mayıs İşçi bayramını coşku içinde kutladı. Kutlamalara gelenler miniklerde sempatik tavırları ile dikkat çekerken, Karaman’daki kutlamalar oyun havaları, halaylar eşliğinde olaysız bir şekilde sona erdi.