Karaman Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Erkan Karahan, Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire amir ve müdürlerinin yanı sıra sivil ve askeri erkân, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Trafikte seyreden araçlar da saygı duruşuna kornalarını çalarak eşlik etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Bayrak, daha sonra yarıya indirildi.

Maden Faciası Hüznü İkiye Katladı
Yapılan törenin yarı sıra Ermenek’te yaşanan maden faciası da hüznü ikiye katladı. Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer bu 10 Kasım da hüzünlerinin daha çok arttığını dile getirerek ‘’Ülkemizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. Yıldönümünü bugünde Karaman’da çelenk koyarak andık. Yad ettik. Bu suretle hem Mustafa Kemal Atatürk’ü hem kurtuluş savaşında şehit olmuş vatanperver büyüklerimizi rahmetle andık. Tabi bu 10 Kasım bizim için biraz daha hüzünlüydü. Ermenek İlçemizde ki elim kazadan dolayı kaybettiğimiz ve hala içeride mahsur kalan işçilerimizi kurtarmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onun hüznünü de aynı anda üzerimizde taşıyoruz. İnşallah Rabbim Milletimizi Ülkemizi böyle acıları tekrar yaşatmaz, tekrar yaşamayız’’ dedi. 
Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından Piri Reis Kültür Merkezi’ndeki törene geçildi.