Karaman'ın Sesi Gazetesi ve Televizyonu tarafından 10 Ocak 2015 Pazar günü saat 09:30 da  Grand Karman otelde düzenlenen programa Vali Murat Koca İl Jandarma Komutanı Jd. Kd. Alb. Mustafa Akış, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Kadir Gezici, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Vali Yardımcıları Erkan Karahan,  Kenan Eskin ve Dr. Sezer Işıktaş, daire müdürleri siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri ile ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.

Kahvaltı sonrasında bir konuşma yapan Vali Murat Koca, “Demokrasinin temel unsurlarından biri de hiç şüphe yoktur ki, özgür bir basının varoluşudur. Bu bakımdan demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer alan basınımızın görevi de, basın ahlâk esasları çerçevesinde doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde kamuoyunu aydınlatmaktır. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. Basın mensuplarının çalışma ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerinin sağlanması Devletin olduğu kadar, basın yayın organı sahipleri ve meslek örgütlerinin de görevleri arasındadır. Bu düşüncelerle basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıldönümü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, tüm medya mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Kahvaltı sırasında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, gazetecilere karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Program etkinliğe katılanların toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.