Milli İrade Platformu sözcüsü Memursen İl Temsilcisi Yunus Özdemir basın açıklamasında;

''Haziran 2013 Gezi Parkı olaylarıyla başlayan 17 Aralık 2013 tarihiyle başka bir boyut kazanan operasyonel süreçlerin oluşturduğu milletimizi ve devletimizi hedef alan, antidemokratik yollardan iktidarı devirme çabalarına karşı sorumluluk hisseden sivil toplum örgütleri olarak bizlerin Karaman Milli İrade Platformunu oluşturmamız kaçınılmaz olmuştur.

Bir “Yolsuzluk Operasyonu” başlığıyla ortaya çıkıp bir anda ülke gündeminin en önemli maddesi haline gelen operasyonların masum bir hukuksal süreç olmadığı ortadadır.

Beğenilsin beğenilmesin ülkemizde son yıllarda ciddi değişimler meydana gelmiştir. Bu değişim sürecinden rahatsız olan iç ve dış mihraklar Türkiye’nin demokrasisini hedef alan birçok antidemokratik uygulamayı sahnelemişlerdir.  Gerek darbeler ve komplolarla gerekse post modern müdahalelerle halkın iradesini yok saymışlar, ülkeyi karanlığa ve kaos ortamına sürüklemişlerdir.
Bizler Karaman Milli irade Platformu olarak millet iradesinin sandıkta tecelli etmesini talep ediyor iktidarların sandıkla gelip sandıkla gitmesini istiyoruz. İnanıyoruz ki demokrasilerde en büyük hesaplaşma sandıkta olur. Sandıktan çıkan irade artık milletin iradesidir ve bu iradeye saygı duyulması gerekir. Şayet iktidarlar yanlış yapıyorlarsa bu yanlışlar sivil toplum örgütleri tarafından dile getirilir ve çeşitli uyarılar yapılır. Bu uyarılar iktidar tarafından dikkate alınmazsa o zaman sandıkta gereği yapılır. Demokrasi budur. Demokratik gelenek budur.  
Bu şekilde antidemokratik uygulamalarla millet iradesinin yok sayılmasına Karaman Milli İrade Platformu olarak asla izin vermeyeceğiz. Haksızlıklar karşısında susmayacağız. Asker, yargı vesayeti başta olmak üzere millet iradesini hedef alan her türlü vesayete karşı duracağız. Dünyanın dört bir yanında zulme maruz kalmış, aşağılanmış, aç bırakılmış, zenginlik kaynakları ellerinden alınmış, sömürülmüş, katledilmiş, gözyaşları ve kanları akıtılmış Müslüman kardeşlerimizin, ümmetin yanında yer almayı daha bir kararlılıkla sürdürecek ve bu konuda duyarlı olan herkesi desteklemeye devam edeceğiz. Söz konusu olan çocuklarımızın geleceğidir, söz konusu olan milletimizin geleceğidir, söz konusu olan ümmetin geleceğidir. Mademki böyledir o halde bu olup bitene sessiz kalmıyoruz ve kalmayacağız. Ülkemiz ve milletimiz adına elde edilmiş kazanımların kaybedilmesi İslam Ümmetinin diriliş ümitlerini de söndürecektir ki, şöyle ya da böyle buna sebebiyet verenlerin vebali büyük olacaktır.
 
Biz biliyor ve inanıyoruz ki bu yıkım projesinin arkasında;
Türkiye’de ötekileştirilmiş kesimlere sağlanan hak ve özgürlükleri hazmedemeyip pusuya yatanlar vardır.
Üretimi değil rantı esas alan, kolay yoldan kazanma heveslisi olan faiz lobisi vardır.
Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durmasını istemeyen, bölgesel güç ve küresel aktör olma çabalarını tersine çevirmek isteyen uluslararası güç odakları vardır.
Gazze’yi bir açık cezaevine çeviren, ablukaya alan bölgenin ve dünyanın çıbanbaşısı olan terör devleti İsrail vardır.
Milletin iradesiyle iktidara gelme ümitlerini kaybetmiş işbirlikçi siyasetçiler ve paralel yapılar vardır.
Dünya mazlumlarına verilen destekten, Balkanlardan, Somali’ye, Kafkaslardan Güney Afrika’ya, Suriye’den Myanmar ve Doğu Türkistan’a uzanan yardım elinden rahatsızlık duyanlar vardır.
Kesintisiz eğitim dayatmasının sonlandırılmasından, okullara seçmeli olarak konulan Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinden rahatsızlık duyanlar vardır.
Başörtüsü yasağına kamuda ve okullarda özgürlük sağlanmasına karşı duranlar vardır.
Meslek Liselerindeki katsayı adaletsizliğinin kaldırılmasını ve İmam-Hatip orta okullarının açılmasını hazmedemeyenler vardır.
Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinin hayat bulmasının önüne geçmek isteyenler vardır.

Karaman Milli İrade Platformu olarak;
Hak ve özgürlükler alanında bunca kazanımlar sağlanmışken, memleketimizin doğusuyla batısı bir barış ve kucaklaşma sürecine girmişken, ekonomik göstergeler ve büyüme hızı dünyanın imrendiği bir trend yakalamışken, ülkenin tekerine çomak sokmanın ihanetle eşdeğer olduğuna inanıyoruz.
Kıyamet kopartılan meselenin yolsuzluk olmadığının açıkça ortaya çıkması ve sürecin bir devlet krizine, bir ekonomik krize doğru götürülmek istenmesi üzerine artık bir “dur!” deme vaktinin geldiğine inanıyoruz.
Memleketimizde oynanan oyunun farkındayız. Millet olarak kazanılan maddi ve manevi değerlerimizden taviz verdirmeyecek ve bunlardan asla vazgeçmeyeceğiz.
%95 oy alsanız da iktidar olamazsınız diyenlere, kendini ve oyunu değerli gören sözde seçkinlere, sözde demokratlara gerçek yüzlerini göstereceğiz.
Millet iradesine saygı göstermeyenlerle her türlü demokratik mücadeleyi yapmaya hazırız ve kararlıyız. 
Herhangi bir yolsuzluğa bulaşmış olan varsa en adil bir şekilde yargılanmasının ve cezalandırılmasının takipçisi olacağız.
Bu memlekette onurlu bir insan olmanın, özgür olmanın, milli ve manevi değerlere sahip olmanın ödenmesi gereken bir bedeli varsa bu bedeli hep birlikte ödeyeceğiz ve bundan asla kaçınmayacağız.
Geçmiş dönemlerde milli iradeyi temsil eden siyasetçilerin başlarına gelenlerin bugünde bu iradeyi temsil edenlerin başlarına gelmesine müsaade etmeyeceğiz.
Ülkemizde iktidarların belirlenmesinde sandık dışında bir yöntemin uygulanmasına, bu uğurda yapılan psikolojik ve karanlık operasyonlara sonuna kadar karşı duracağız.
Bu küresel operasyonun bir parçası olan kardeşlerimizi basiretli olmaya ve bir an önce milletin çizgisine, milli iradenin çizgisine dönmeye çağırıyoruz.
Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğine, kazanımlarına, huzuruna, normalleşmesine, kardeşliğe ve demokratikleşmesine yönelik atılacak her adımın yanında olacağımızı kamuoyunun huzurunda deklare ediyoruz.
Türkiye bu badireyi de atlatacak ve tüm dünya mazlumlarının umudu olmayı sürdürecektir,''denildi.
KARAMAN MİLLİ İRADE PLATFORMU ÜYELERİ

MEMUR SEN
H
AK İŞ
ENSAR VAKFI KAİMDER YUNUS EMRE KÜLTÜR VAKFI SEMERKAND
GEYLANİ VAKFI
IHH EĞİTİM BİR SEN
LALE-DER SAĞLIK SEN
ÇAMLICA ÖĞRENCİLERE YARDIM DERNEĞİ
ERDEMDER
BEŞİR DERNEĞİ  
TOÇ-BİR-SEN
DİL EDEBİYAT DERNEĞİ          
BİRLİK HABER SEN
YAZARLAR BİRLİĞİ
BEYAZAY DERNEĞİ
ULAŞTIRMA MEMUR SEN
BEM-BİR-SEN
KÜLTÜR MEMUR SEN DİYANET SEN
ENERJİ BİR-SEN      
BÜRO MEMUR SEN
EMEKLİ MEMUR SEN
BAYINDIR MEMUR SEN  
GENÇ MEMUR SEN
MEMUR SEN KADIN VE ENGELLİLER KOMİSYONU