Bir takım ziyaretler için Karaman'a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hatuniye Medresesi'nde Memur Sen, Eğitim Bir Sen, Yunus Emre Kültür Vakfı, Karaman Önder, İHH, MÜSİAD, Semerkand, Ensar Vakfı, Geylani Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hak-iş, Hizmet-iş, Toç-Bir-Sen, Büro Memur Sen, Türkiye Ziraat Odası Başkanlığı, Diyanet Sen, Cihannüma, Beşir Derneği, Sağlık Sen, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, İmam Hatip Okulları Platformu, Din Görevlileri Derneği, Öz Gıda İş, Laleder, Hayrat Vakfı, Genç Memur Sen, Ben-Bir-Sen, Günışığı Derneği, Birlik Haber-Sen, Enerji Bir-Sen, Şehbal, Bilgeder, Bayındır Memur Sen, Türkiye Yazarlar Birliği, Öz Büro-İş, Türkiye Gençlik Vakfı(Tugva), İGEDER(Karaman İl Temsilciliği), Kardelen-der, EHAD Evrensel Hafızlar Derneği, Erdem-der, TÜMSİAD, Kültür Memur Sen, Ulaştırma Memur Sen, Hizmet İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Genç IHH, Huzur Vakfı, Emekli Memur Sen, Reyhani Vakfı ve Kadın Komisyonu tarafından kurulan "Evet Platformu" üyelerini ziyaret etti.

Evet Destek Platformu programında platform sözcüsü olarak selamlama konuşması yapan Karaman Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, Kalkınma Bakanı Elvan başta olmak üzere katılan herkese teşekkür ederek, şunları söyledi;

“Güçlü Türkiye'nin önündeki engellerin kaldırılması noktasında sosyal sorumluluğu gereği her zaman insiyatif alan bizler niçin Evet dediğimizi gayet iyi biliyoruz. Duruşumuzu da kimseye bakarak konumlandırmıyoruz. Bu ülkede bizler ihtilaller, darbeler gördük. Onlarca defa bir araya gelinmesine rağmen hükümet kurulamamasını gördük. Yüzlerce defa toplanılmasına rağmen Cumhurbaşkanının seçilemediğine şahit olduk, 367 garabetine tanık olduk, koalisyonlarla bu ülkenin birikiminin nasıl heba edildiğine de şahit olduk. Muhtıralar, 28 Şubatlar ve en son bin yılın en büyük ihanet şebekesinin ortaya koyduğu 15 Temmuz hain darbe girişimini gördük. O gün de alanlardaydık bugün de alanlardayız. Ve fert fert, birey birey, kapı kapı halkoylamasını ve ümmetin umudu haline gelen Türkiye’miz için yeni cumhurbaşkanlığı sistemini anlatıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz. Türkiye'den ve Karaman'dan güçlü bir evet çıkmasının bu milletin geleceği ve istiklali için ne büyük öneme haiz olduğunu biliyor ve bütün gücümüzle bunu insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Evet! İstikrarımız için evet. İstikbalimiz için evet. Ve istiklalimiz için evet diyoruz. 16 Nisanın ülkemiz ve bütün ümmet için güzellikler getirmesini temenni eder, Evet destek Platformumuzda yer alan sivil toplum kuruluşlarımızı tek tek teşekkür ederim”

“TÜRKİYE’NİN MİLLETİ EVET DİYEREK TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇMASI GEREKİYOR”

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Özdemir’in yaptığı konuşma sonrası kürsiye davet edilen Bakan Elvan, sadece 2016 yılına bakıldığında 15 Temmuz darbe girişiminin tek başına ülkenin geleceğinin ne kadar büyük tehdit altında olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin işgal edilmek istendiğini aktaran Elvan, "Türkiye’yi birilerine teslim etmek istemişlerdir. Bu milletin sesini, gözünü, kulağını tüm uzuvlarını hiçe sayarak bu ülkeyi ortadan kaldırmak istemişlerdir. İşin özeti budur ama 15 Temmuz gecesi 81 vilayetimizde milletimiz ayağa kalktı. Kimsenin vesayeti altında olmayız dedi." diye konuştu.

16 Nisan’da yeni bir dönemece girileceğini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar zorluklarla karşılaştık ama hepsini teker teker aştık ama şu 16 Nisan’daki referandum, inanın Türkiye’nin geleceği için milli iradenin tam anlamıyla tecelli edebilmesi için, mutlaka ama mutlaka Türkiye’nin bu milleti evet diyerek Türkiye’nin önünü açması gerekiyor. Avrupa’da, yurt dışında Türkiye’nin aleyhine yönelik yürütülen kampanyaları görüyorsunuz. PKK terör örgütü, FETÖ yapılanması Avrupa’nın her ülkesinde 'hayır' kampanyası yapabiliyor. Her türlü, ülkemize karşı kampanyaları yürütebiliyor, o ülkelerin liderleri o ülkenin yöneticileri ağızlarını açıp hiçbir şey söylemiyorlar. Cumhurbaşkanımız hem de video konferansla Avrupa’daki vatandaşlarımıza seslenmek istediğinde, Bakanlarımız Avrupa’ya gidip oradaki kardeşleriyle buluşmak istediğinde 'Hayır biz sizin onlarla buluşmanızı istemiyoruz' diyorlar. Şu faşizan tavra bakın, şu antidemokratik tavra bakın. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar göreceksiniz Avrupa'daki kardeşlerimiz 'evet' mührünü basarak en büyük dersi o ülkenin yöneticilerine verecekler."