Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde Bereket Ormanları kurmak maksadıyla başlatılan , ‘Gönül Elçileri Projesi’ çerçevesinde Karaman Ereğli yolu üzeri Yeşildere mevkiinde Bereket Ormanı oluşturuldu. İlk olarak Karaman Aktekke meydanında dağıtılan fidanların ardından dikim törenine geçti. Törende ilk etapta Yeşildere mevkiindeki orman alanına 15 bin adet çam, iğde, karaçam, sedir ve ıhlamur fidanı dikildi.
Fidan Dikim töreninde konuşan Karaman Valisi Murat Koca ''Cumhurbaşkanımızın himayesinde Türkiye'de 81 ilde bereket ormanları adı altında her ile en az yüz bin ağaç dikme projemiz aşlatıldı. Bizde bu amaçla şu anda vatandaşlarımıza on beş bin fidan dağıtıyoruz. Dağıtmaya devam ediyoruz. Biraz sonra da saat 11 itibariyle de gene Ayrancı yolu üzerinde belirlediğimiz bir alanda bizzat kendimiz bu fidanlarımızı ellerimizle İnşallah dikeceğiz. Dikilen fidanların ülkemizin yeşilliğine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Türkiye çöl olmasın diyoruz. Hep insanlarımız yeşillikle iç içe olsun'' dedi.
Bereket Ormanı oluşturulması nedeniyle düzenlenen törende protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte fidan diken Vali Murat Koca, törene yoğun bir katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.
Necati ERMİŞ