Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliği ile 11 Şubat Perşembe günü “Bilişim Sektöründe Kariyer ve Bilgi Güvenliği” adlı konferans düzenlenecek.

Karaman Gençlik Merkezi konferans salonunda gerçekleşecek olan ve saat 14.00’da başlayacak olan konferansa konuşmacı olarak Çözüm Tasarım Danışmanı Dinçer Kalaç katılacak.

Gençlik Merkezi olarak güzel bir programa ev sahipliği yaptıklarını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, özellikle bilişim sektöründe ilerlemek isteyen ve kariyer yapmak isteyen genç arkadaşlarımız için kaçırılmayacak bir fırsat. Gençlik Merkezi olarak bu ve benzeri konferans ve seminerler ile gençlerimize gelecekleri için yol göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Gençler için konferansın büyük önem taşıdığı belirten Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı ise;” Hayatımızın her alanında teknolojiden bir parça görmek mümkün. Mobil cihaz kullanımının arttığı son yıllarda hedef kitlesine ulaşmayı amaçlayan firmalar mobil uygulamalarına önem vermektedir. Bu alanda oluşan iş gücü ihtiyacı ise boş vakitlerini sosyal ağlarda geçiren gençlerimiz için yeni bir kariyer kapısı açmaktadır. Gençlere kariyer hedeflerine yol göstermek, bilişim sektörü ve bilgi güvenliği (siber saldırılar) konularında bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla tüm gençlerimizi düzenlenecek olan konferansa davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Gençler İçin Güzel Bir Fırsat”

Karaman’da gerçekleşecek konferansın genç arkadaşlar için güzel bir fırsat ve deneyim olacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Dünya’nın büyük siber saldırılarla karşı karşıya kaldığı ve bilgi güvenliğinin önem arz ettiği bugünlerde bu saldırıların nasıl gerçekleşebileceği konusunda da genç arkadaşlarımızın bilinçlenmesi açısından güzel bir fırsat. Ayrıca bilişim sektöründe ilerlemek isteyen genç arkadaşlarımız için farkındalık oluşturacak ve onların bilinçlenmesini sağlayacak güzel bir konferans olacak” diye konuştu.