Karaman'da deprem riski nedir?

Yenilenmiş Türkiye Diri Fay Haritası"na göre Türkiye'de deprem riski açısından en güvenilir bölge Karaman ve çevresi görünüyor.

Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından son teknolojik ve bilimsel yenilikler kullanılarak hazırlanan ''Yenilenmiş Türkiye Diri Fay Haritası''na göre Türkiye 'de 326 tane diri fay olduğunu bildirdi. 

Türkiye Diri Fay Hattı Haritası'na göre Marmara Denizi'nde olabilecek bir depremin tsunami tesiri olmayacağını, İstanbul 'da yapılması planlanan 3'üncü köprü herhangi bir fay hattı üzerinde olmadığı için, burada da bir risk görülmediğini belirtti. 

Karaman'ın Türkiye'de deprem riski en düşük bölge olması Karaman'ı turizm ve sanayi açısından cazibe merkezi haline getirmesi bekleniyor.

karamandan.com ziyaretçileri için yaptığımız araştırmaya göre Karaman depren açısından en risksiz bölgeler arasında listenin başında yer alıyor.

Karaman'da 1. Derece deprem bölgesi neredeyse yok denecek kadar az. Kılbasan Beldemizin kuzeyi ile Taşkale Beldemizin doğusunda kalan bazı bölgelerin kısmen 1. derece, ayrıca Göktepe Beldemizin batısında kalan bölge 3. derece deprem alanına giriyor.

Türkiye geneli deprem haritasına bakıldığı zaman Karaman'ın hem yaşamak hemde yatırım yapmak için deprem açısından oldukça güvenli bir bölge olduğu görülüyor.