15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminde MİT, Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TBMM, Emniyet ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bombalandı. İstanbul'da Boğaziçi köprüsü kapatıldı.

Halkın üzerine ateş açıldı. 179'u sivil, 62'si polis ve 5'i asker olmak üzere toplam 241 vatandaşımız şehit oldu. 2 bin 185 kişi ise yaralandı.

Kolluk güçleri, darbe gecesinden bu yana olaya bulaşan kamu görevlileri ile ilgili gözaltı ve tutuklama kararlarını vermeye devam ediyor.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin deşifresine yönelik yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, örgütün emniyet yapılanması ve örgütün mahrem kişilerine yönelik başlattığı soruşturma sürüyor.

Karaman’da ki kolluk ve adli ekipler, soruşturma kapsamında büyük bir başarıya imza atarak Karaman’da FETÖ örgütünü emniyet ve mahrem yapılarını tamamen deşifre etti.

Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik alınan bilgiler ve deliller doğrultusunda örgütün yapılanması deşifre edilerek şeması ortaya çıkarıldı.

FETÖ/PDY YAPILANMASINDA AKTİF ROL OYNAYANLAR BELİRLENDİ

FETÖ/PDY'nin yapılanmasını büyük ölçüde deşifre etmeye çalışan ekipler, bilgi sahibi olabileceği değerlendirilen kişilerin ifadesine başvurdu. Şüphelilerle ilgili emniyet veri tabanı, açık kaynak, sosyal medya, HTS detay dökümlerinden analizler yapıldı.

Veriler aracılığıyla FETÖ/PDY yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi ve örgütün mahrem yapılanması ortaya çıkarıldı. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında yeteri kadar delil elde edilen şüphelilere yönelik etaplar halinde operasyonlar yapıldı.

ÖRGÜTTE KİLİT POZİSYONDA OLAN KİŞİLER DEŞİFRE EDİLDİ

Alınan bilgiler ve elde edilen deliler doğrultusunda örgütün emniyet yapılanması tamamen deşifre edilerek şeması ortaya çıkarıldı. Polis, örgüt şemasını hazırlamak için adeta iğneyle kuyu kazar gibi çalışarak örgütün mahrem yapılarını da ortaya çıkardı. Örgütün gizliliği ön planda tutarak devletin içine sızmak için oluşturduğu birimlere ilişkin ayrıntılara ulaşıldı, şüpheliler tek tek belirlendi. Eleman temin etme ve devlet içinde paralel yapılanma şeklindeki illegal faaliyetlerde kilit pozisyonda olan kişiler deşifre edildi. Tespit edilen şüphelilerin çoğunun örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öğrenildi.

Şemanın en başındaki "Türkiye imamına" bağlı "bölge imamları"nın bulunduğu, örgütün, 17-25 Aralık sürecinden sonra bölgeleri 7'den 5'e düşürdüğü belirlendi. "İç Anadolu bölge imamı"na 23 ilin bağlı olduğu tespit edildi.

İki "İç Anadolu bölge imamı"nın yer aldığı örgütün Karaman'da görev yapan 1 "il imamı" tespit edildi. Ayrıca il imamının altında 6 ilçe imamının olduğu da belirlendi. 1981'den bu yana yapılanma içine giren örgütün, sadece Karaman'da oluşturulan yüzlerce sohbet grubuyla binlerce kişiye ulaştığı kaydedildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Karaman Emniyet Müdürlüğü yetkilileri titiz bir çalışma ile FETÖ/PDY örgütünün Karaman’da emniyet ve mahrem yapılarını çökertti.

İŞTE İSİM İSİM KARAMAN'DA FETÖ YAPILANMASI;