Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘’Gençler Sabah Namazında Buluşuyor’’ sloganı ile 81 ilde başlattığı sabah namazı buluşmalarına Karaman'da Aktekke Camii'nde start verildi.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi koordinesinde yapılan projenin ilk etabı 22 Ocak Cuma günü saat 06.00’da Aktekke Camii’nde, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Eğitim Uzmanı Fahrettin Bozkaya, gençlik liderleri ve gönüllü üyelerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Mübarek Cuma gününün seher vaktinde, milletimizin birlik ve beraberliği, gençliğimizin salahı için dua ettiklerini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Gezen;” Aktekke Camii, Mevlânâ'nın annesi Mümine Hatun'un türbesinin bulunması nedeniyle Mader-i Mevlâna Camii' de denilmektedir. 1370 yılında Karamanoğlu Alaaddin Bey tarafından yaptırılmıştır.Cami içerisinde sol tarafta ayrılmış olan mekanda Mevlana’nın Annesi, Abisi ve yakınlarına ait 21 adet taştan yapılmış sandukalı mezar bulunmaktadır.Sabah namazı buluşmalarımız bu tarihi camide gençlerimizin de büyük katılımlarıyla başlamış oldu” diye konuştu.

Aktekke Camiinde gerçekleştirilen program, katılımcılarla birlikte yapılan kahvaltının ardından sona erdi.