HD kalitesinde görüntü çekebilen yeni MOBESE kameralarının ilki Mut Caddesi üzerinde bulunan Leblebiciler Kavşağına monte edildi. MOBESE kamerasının monte işlemlerini İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ile Türk Telekom Karaman İl Müdürü Mehmet Olcar’da takip etti.

Burada basın mensuplarına yeni kurulan MOBESE kameraları hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar,”Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları sonucunda milli bir proje gerçekleştirilerek Milli Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve diğer yüklenici firmalarla birlikte fiber optik kablolar sayesinde daha kaliteli bir görüntü alacağız. Yapılan bu çalışmalarla birlikte Karaman daha güvenli bir il haline gelmiş olacak. Karaman’da en büyük sorunların başında trafik ve motosiklet gelmektedir. Araç sayısından fazla motosiklet bulunmaktadır. Bu tür ölü noktalarda dirift yapan otomobiller ile çevreyi rahatsız ederek gezen motosikletler üzerinde çalışmalarımız olacak. Bu konularda kameralar bize ciddi anlamda yardımcı olacak. Bizim polis olarak en önemli görevimiz suçu önlemedir. Tabi önleyemediğimiz suçunda, suçluyu yakalama konusunda kameralar bize çok ciddi faydalar sağlayacaktır. Şehir genelinde yirmi noktaya daha kamera yerleştiriliyor. Yeni sistemle 54 olan kamera sayımız 115’e çıkmış olacak. Kurulmayan başlanan kameralar en kısa sürede hizmete başlamış olacak“ diye konuştu.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ve Türk Telekom Karaman İl Müdürü Mehmet Olcar, kameralardan alınan ilk görüntüleri bilgisayardan izledi.