Karaman Belediyesi'nin projelerinden olan kent merkezi düzenlemesi ve trafik düzenlemeleri kapsamında Tahsin Ünal Mahallesi 8. sokağı, SGK İl Müdürlüğü'nün önünü hafriyat alanına döndü.

Yolu kazıma çalışmalarında sökülen asfalt kalınlığının neredeyse 40 santimi geçtiği gözlendi.

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre caddede yaklaşık 15 gün sürecek olan çalışma nedeniyle cadde trafiğe kapatıldı. Cadde yapım ihalesini alan Kırmızıtaşlar firmasının yetkilisi daha önce Kuğulu Park'ı kış ayında büyük zorluklar altında olsa da tamamladıklarını kaydederken, en hızlı şekilde bu caddeyi de tamamlayarak hizmete sunacaklarını ifade etti.

Cadde genişliğinin bundan sonra 7 metreye kadar indirilerek, tek gidiş yapılacağı, kaldırımların büyütülüp, engelliler için özel alan ve çizgilerin ekleneceği de öğrenildi. Yola döşenecek granit küp taşlarının özel olarak İzmir Bergama’dan, fonolit kaldırım taşlarının ise Isparta'dan özel olarak getirtildiği yetkililer tarafından kaydedildi.

Yola ya da kaldırımlara park yapılmaması için demirden sütunların kullanılacağı kaldırımların da ışıklandırılarak ayrı bir hava verileceği öğrenildi. Bu cadde çalışmasının İsmet Paşa Caddesi'nden, Aktekke Camiisi'nin olduğu yere kadar gideceği ve gurbetçilerin geleceği zamana kadar yapılarak teslim edileceği bildirildi.

Firma yetkilisi ihalenin 240 iş günü olduğunu ancak ekibiyle birlikte bunu 90 gün ya da daha az bir zamanda en iyi şekilde yaparak teslim edeceklerini ve caddenin ilin en gözde yerlerinden bir yer olacağını ifade etti. Yetkili aynen bu cadde İzmir Kordon Boyu gibi bir cadde olacağını da en son olarak ekledi.