Sabancı Holding iştiraklerinden TeknoSA’nın 2007 senesinden beri Habitat Derneği ile birlikte yürüttüğü, kadınlara ücretsiz teknoloji eğitimi veren Kadın İçin Teknoloji projesi bugüne kadar Türkiye’nin 65 ilinde 16 bin kadını teknoloji okuryazarı yaptı. 25 Mayıs 2017 Perşembe günü Sabancı Center’da gerçekleştirilen basın toplantısında, Türkiye’nin farklı illerinden, aldıkları eğitimi gündelik hayatlarında uygulayan kadın teknoloji okuryazarlarından bazıları deneyimlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Yapılan etkinlikte, Karaman’dan da deneyimlerini paylaşmak ve aldığı eğitimleri anlatmak için Karaman’da eğitimleri alan Meryem Görünü katıldı. Aldığı teknoloji okuryazarlığı eğitimiyle Karaman’ı temsil etme fırsatı buldu.

TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 10 yılda 65 ilde 16 bin kadının teknoloji okuryazarı olmasını sağladıklarını belirterek, bilgi ile buluşabilen kadınların kendisini, çevresini ve yaşadığı toplumu geliştirdiğini söyledi.
Gürcan, proje ile ilgili yapılan araştırmada, eğitim alan kadınların kendilerini daha eşit ve bağımsız hissettiklerini, günümüz çağını yakaladıklarını ve daha sosyal olduklarını söylediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Teknoloji ile tanışmak, kadınlarımızın sadece ekonomik değil, sosyal hayatları ve aile ilişkilerinde de olumlu değişime neden oluyor. Sosyal medyayı keşfediyorlar. Facebook, Instagram hesaplarını kullanarak kendileri için hem ekonomik hem sosyal fırsatlar yaratıyorlar. Çocuklarını daha iyi anlamaya başlıyorlar. Hepsinden önemlisi de öz güvenleri artıyor. Tüm dünya dijitalleşmeyi konuşurken, kadınlarımızı bu dönüşümün dışında bırakmamamız gerekiyor. Biz de kadınlarımızın değişen dünyada, kendine yer bulması için 10 yıl önce bir yola çıktık. Bugüne kadar 65 ilde 16 bin kadının teknoloji okuryazarı olmasını sağladık.
Bülent Gürcan, "Kadın İçin Teknoloji" projesinin temellerinin atıldığı 2007 yılında TÜİK verilerine göre kadınların bilgisayar kullanım oranının yüzde 23 seviyelerinde olduğunu belirterek, "Bugün kadınların bilgisayar kullanım oranı 2 katı artmış ve yüzde 46 seviyelerine ulaşmış durumda. Bilgisayar kullanım oranındaki genel artışta da kadınların payı erkeklere göre önde gidiyor." diye konuştu.
"Kadın İçin Teknoloji" projesi ile bu sürece destek vermiş olmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Gürcan, Habitat Derneği ile iş birliği içinde, gençlerin liderliğinde, belediyeler, yerel kurumlar ve üniversitelerin desteğiyle projeye devam edeceklerini bildirdi.
Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da 20 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanında çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, sürdürülebilir kalkınma için kadının toplumdaki rolünün güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu düşündüklerini, 10 yıldır TeknoSA ile "Kadın İçin Teknoloji" projesini yürüttüklerini anlattı.
Hazır, gelişen dünyada sosyal sorumluluk içerisinde aktif olarak rol almayan çocuğun gelecekte başarılı olma şansının bulunmadığını da söyledi.


Kadın İçin Teknoloji Projesi 
Türkiye’nin kalkınmasında ve toplumun gelişiminde kadınların rolünün önemine inanan TeknoSA ve Habitat Derneği, kadınlara ücretsiz bilgisayar eğitimi vererek teknoloji ile yakınlaştırmayı hedefledikleri Kadın için Teknoloji projesinde şimdiye kadar; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana illerinin yanı sıra Urfa, Van, Trabzon, Kars, Iğdır, Diyarbakır, Siirt gibi olanakların daha sınırlı olduğu birçok yerde eğitimler gerçekleştirmiştir. Eğitimler ile kadınların hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojiyi etkin kullanmasını sağlayarak, kişisel gelişimlerine, kültürel ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Habitat Derneği ve yerel kurumların işbirliğiyle yürütülen proje, şu ana kadar 61 ilde gerçekleştirilmiş; 15 binin üzerinde kadın eğitimlerden faydalanmıştır.
Kadın için Teknoloji Projesi kapsamında verilen ücretsiz bilgisayar eğitimi programı içerisinde, bilgisayar kullanım alanları ve temel kavramları, internete giriş, e-posta gönderimi, Microsoft Word, Excel ve Powerpoint programlarının genel uygulamaları işlenmektedir. Ayrıca, kadınların ilgi duydukları sosyal medya gibi konular da eğitim içeriğinde yer almaktadır. Kadınlar bu eğitimler sonunda, teknolojinin ve internetin geniş imkanlarına erişip günlük yaşantılarında ihtiyaçları olan bilgilere daha kolay ulaşabilmekte, iletişimlerini güçlendirmektedir.